kolosch Creative Commons License 2019.12.03 0 0 9670
Szia!

Jogos felvetések. Sajnos az építkezésnél a gépész lebeszélt a puffer tartályról, mivel "a pellet nagyon hasonló a gázkazánhoz, így nem szükséges erre költeni..."
Utólag lehet beteszek egy kisebbet, ami ehhez a zárt rendszerhez kell.

1-2. Te hány fokosra állítanád az előremenőt? Úgy tudom a pelletkazánhoz vagy egy olyan szelep, ami 55°C-tól engedi be a felmelegített vizet a rendszerbe. Aztán az is lehet, hogy ez jó nagy hülyeség :)

A kazán szerinted tud olyat, hogy ha a padlófűtés termosztát ad jelet, akkor 45fokos víz legyen, de ha radiátor, akkor 55 fokos? Mint pl a melegvíznél külön hőmérsékletű vizet kap a boiler.

3-5.Van vezérlés, magától megy minden. Pl a radiátorhoz a termosztát a gyerekszobában van, ami ha 21fok alá megy, akkor bekapcsol a szivattyú és a kazán, 10-15 perc múlva melegedik és kb 10 percig megy, mert felmegy 21 fok fölé. De a padlófűtésnél ugyanez nem megy. Ott 2 óra fűtés után kezd langyosodni a padló, és onnantól még 1 óra, mire felmegy 1 fokot. Igaz, utána lassan de biztosan kúszik felfelé, és majdnem 1 napig nem esik le. Ezért inkább hajnal 4-6között nyomatom, hogy reggelre és napközben jó legyen, de nem automatára teszem.

Szerinted egy 500 literes puffer elegendő? A radiátor isnl arról menne vagy ez csak a padlóhoz kell?
Előzmény: ksanci (9663)