kolosch Creative Commons License 2019.12.02 0 0 9661
Sziasztok!

Pellet padlófűtésre kérek tanácsot, hogy mik a legjobb tapasztalatok.
A rendszerem: Ferroli SFL 3-as kazánom van, külön a radiátor kör és külön körön a padlófűtés, puffer tartály nélkül. Van még egy 200l-es boiler is.

A ház fűtött területe 109nm, 20cm-es hőszigeteléssel. Radiátor csak a hálószobákban van, padlófűtés mindenhol. 21 fokos átlag hőmérséklet számunkra az ideális szobahőmérséklet.

Oktoberben-novemberben 1,5 órát ment reggel a padlófűtés, ami egy teljes zsák pelletet megevett. Télen viszont nem lesz elég egy reggeli 1,5 órás fűtés.

Kérdéseim:
1. Ti hány fokra állítanátol a pellett fűtővizét? Nekem 67°C. A padlófűtéshez van egy hidrováltó, ami nem enged 39°C nal melegebb vizet a padlóba. Inkább legyen melegemm, vagy hidegebb, hogy a rariátorok ne legyenek kegyetlen melegek? Melyik a gazdaságosabb?

2. Van abban tapasztalat, hogy hogyan gazdaságos a padlófűtés? Naponta többször keveset (fél óra) menjen, vagy egyszer sokat (pl 2-3 óra)? Gondolom a 2., hogy ne kelljen mindig felmelegíteni a vizet, de lehet rossz az elképzelés... Vagy fűtsek gyakrabban sokat az elején, hogy a beton jól átmelegedjen, majd csak szinten tartsam?

3. Érdemes a keringető szivattyút úgy beállítani, hogy amikor kikapcsolja a termosztát a kazánt, akkor még keringesse a vizet a kazánból?

4. Szerintetek reális, hogy ilyen erős hőszigetelés mellett novemberre 19 zsák ment el, decemberre várhatóan napi 1,5-2 zsák, azaz kb 50-60 zsák? Az nem túlzás?

5. A padlófűtés részét termosztáttal szabályoznátok vagy manuálisan a lomhasága miatt?
A válaszokat és a tippeket előre is köszönöm!

Kolosch