Kempingez Creative Commons License 2019.12.02 0 0 4018

Sokan nincsenek tisztában ezekkel a dolgokkal, kínálják különböző adalékokkal kevert mézeiket.

Egyébiránt valamelyest árnyaltabb lehet, vagy engedékenyebb lett az előírás, ugyanis elvileg az őstermelő 

tehet a mézébe saját maga által megtermelt dolgokat. ?? Ellenben fahéjat, csokit, és más hasonló szokásos adalékok aligha termeli meg a magyar földben. 

Mint céloztam rá, ezt a nagy konkurencia harc válthatta ki. Másrészt itt fontosnak tartom megjegyezni azt hogy tulajdonképpen a "fő" méhész úr sincs tisztában a piaci helyzettel. Néhány éve az lett a hivatalos propaganda hogy a közvetlen értékesítésre (is) kell orientálódnia a méhészeknek. 

Egy ló...szt,  a magyar méz túlnyomó része, mindig is a külhoni piacokon került értékesítésre, az az export orientált a termelésünk. 

Természetesen van mit javítani a magyar mézfogyasztási szokásokon, ez nem vitás, de termelünk annyit hogy akár bele is fulladhatunk, megenni nem tudjuk mind. 

Mintha eddig nem tettük volna, ez már régen leosztott kártyalap. Már eddig is a túlkínálat jellemezte a piacokat. 

Mostanában kevesebb a piacra járó vásárló, ez a vásárlói szokások változásából eredhet, inkább a multiknál vásárol a fiatalabb generáció, ?. 

 

Előzmény: van_Persil (4017)