Dermice Creative Commons License 2019.11.30 0 4 101

Szolnoki Többség FB oldaláról

 

Megkezdtük a rendrakást, Szolnok TV pipa

Teljesen természetes, hogy egy sikeres választást követően az addig ellenzékben lévő politikai erők felleltározzák, hogy az önkormányzati tulajdonú cégek mennyire hatékonyan működnek, illetve az élükön álló személyek mennyire szakmai alapokon állva, vagy mennyire politikai komisszárként igazgatják a rájuk bízott közvagyont.

 

Az első a sorban a Szolnok TV Zrt. volt, mellyel kapcsolatban az volt az általános vélekedés, hogy politikailag súlyosan elfogult a kormánypártok irányába (ezt egyébként egzakt mérések is alátámasztják), illetve szerkezetileg és műsorstruktúráját tekintve is elavult.

Ennek megfelelően a zrt. élén álló és az előbb említett, elégtelen működésért felelős, Pogány Attila vezérigazgató-főszerkesztő munkáját megköszönve a Szolnoki Többség a televízió egyik korábbi vezetőjét, Tóth Józsefet nevezte ki cégvezetővé.

 

 

A cégvezető felett a jövőben egy öt tagból álló igazgatóság áll, melyben egy kormánypárti és négy "ellenzéki" delegált kapott helyet. Név szerint: Bán János, Csák László, dr. Fekete Adrienne, Megyes Gábor és Ullárné Sipos Mária.

 

A felügyelőbizottságba két kormánypárti és egy "ellenzéki" delegált került, név szerint: dr. Szotyori-Lázár Zoltán, dr. Szűcs Bálint és dr. Tóta Áron.

 

Reményeink szerint az új menedzsment és az új főszerkesztő képes lesz arra, hogy egy elfogulatlan, hiteles, nézhető és modern médiumot teremtsenek a szolnokiak számára.

Mostantól vége a városházi kézivezérlésnek, az eltorzított hírműsoroknak és a polgármesteri jutalom-félóráknak. Cél a valódi közszolgálatiság és elfogulatlanság.

Előzmény: Dermice (100)