noii Creative Commons License 2019.11.29 0 0 305

Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni vizlágyító és szűrők kiválasztásában. Ezt a topikot átolvastam, ez alapján két márkát látok esélyesnek:
   BlueSoft (ECO fejjel)
     vagy
   EcoWater (comfort, evolution)

Vettünk egy házat, és a vízhálózatot úgy alakítom/alkítottam ki, hogy a földszinti konyhában a leendő lágyított hideg+meleg mellett van egy lágyítatlan hideg is (2 csaptelep). Az emeleti dupla mosdó hideg ágai lágyítatlanok lesznek. A pincei mosdó hideg ága, és a kertbe menő hideg ág lesz még lágyítatlan. Minden más kiállás lágyvizes lesz (minden meleg ág, zuhany, kád, mosógép, mosogatógép, 2 WC, földszinti mosdó).

4 nk° keménységet akarok a lágy oldalon.

 

Nincs szükségem wifis vezérlésre, de ha a gép jelezné, hogy sóhiánya van, az jó lenne (főként egy sima vezetékes kiálláson, amit bárhonnan figyelni tudok, okos eszközre kötve). Fontos, hogy gazdaságosan lehessen üzemeltetni, tehát kevés vizet és sót használjon a regenárálásra (tudtommal ennek velejárója, hogy a gép ellenirányban regenerál). Ha saját kezűleg beüzemelhetem garancia vesztés nélkül, az további előny. A vezetékes vizünk 17-18 nk° között van, a szolgáltató szerint. Januártól 3 fős, később terv szerint 4 fős lesz a család. Most 6m3/hó alatt van a havi vízfogyasztásunk, de a két új jövevény miatt ez várhatóan nőni fog.

 

Vásároltam már egy szűrő + nyomáscsökkentő kombót (HoneyWell FK06-3/4AA), 100 mikronos, átmosható. Hiszen a bejövő nyomás 6-7 bar között játszik, ami a villanybojlernek sok lesz.

Valamint szeretném klórmentesíteni is a zuhanyt, és legalább a konyhai lágyítatlan ágat is. Erre a neten aktív szenes szűrő alkalmazását találtam. Ám ha a főágba teszem az aktívszenes szűrőt, akkor a lágyítóba nem jut klórgáz, amivel folyamatosan fertőtlenítődne. Tegyek 2 szénszűrőt, a konyhai lágyítatlan ágra és a lágyító után? Lágy vizet nem akarunk inni, max főzéshez.

Elegendő a főágra a 100 mikronos átöblíthatő szűrő, vagy 50-es szükséges?

 

Melyik gépet ajánljátok? (Az EcoWater eVolution kicsit borsos. A Refiner szénszűrője hasztalan, mert a lágy ágból nem innánk.) Melyik méret kellhet nekem?

Előre is nagyon köszönöm!
--
Üdv, Norbert