Latex Bond Creative Commons License 2019.11.27 0 2 17029

Nem is annyira az egyedi igények azok, amik lecsökkentek az utóbbi időben, mert az a vásárlói réteg még mindig létezik, hanem az olyan varrónők létszáma apadt le vészesen, akik méretre készítést vállalnának, mert az már komolyabb szakképzettséggel jár, ott nem elég, ha ismeri, hogy hogy működik a varrógép. Modellezni kell tudni és erre szabásmintát gyártani, stb. A rövidáru kereskedelem pedig gondolom, ezt a "negatív tendenciát" követi: ha nincs rá kereslet a varró szakmában, akkor nincs, aki behozzon mindenféle szabás-varrás kelléket. A hazai gyártás meg szerintem most hanyagoljuk.

Egyébként nyáron én is belefutottam a Vespucci-nál egy ilyen "speciális" óhajom megvalósíthatatlanságába: egy készülő ruhához passzoló színű cipzárt szerettem volna és még arra is vetemedtem, hogy ne ócska műanyag húzókával és kocsival, hanem mondjuk arany vagy ezüstösen fénylő fémből legyen (csakúgy, mint a fogak) és rá kellett döbbennem nekem is, hogy kb. lehetetlent kívánok, miközben mondjuk az Alin ezrével árulják szinte fillérekért a különféle exkluzív cipzárokat, gyakorlatilag olyan húzóka-dísszel, amit csak megálmodik az ember. Ehhez képest itthon választhattam a műanyag és a műanyag között és abból a színből is, amiből nekem kellett volna, pontosan egy, azaz 1 árnyalat létezett.

Szóval a patentos eseteden én már meg sem lepődöm, inkább csak elkeserít, hogy merrefelé tartunk..

 

"Amazona" Kláriék sem hinném, hogy ódzkodnának az egyéni elképzelésektől, hiszen abból lehetne a nagyobb pénz, csak a konfekció kérésekkel annyira el vannak havazva, hogy custom rendelés esetén éves sorban állásra kell számítani. :)

Előzmény: technograd (17027)