MMSZoli2 Creative Commons License 2019.11.25 0 0 9168

Jah, amikor írom a kommentet ezen a fórumon, nem látom az előző beírásokat, így nem fogom tudni (és nem is akarom) egyesével beírogatni, épp melyik hozzászólásra reagálok.

Ez nem doktori disszertáció hivatkozásgyűjteménnyel, hanem egy szabad fórum. ennek megfelelően szabadon posztolok.

 

A Toplista:

http://plus4world.powweb.com/toplist

 

Itt van minden. Játék, tool, demo, amit akarsz. Szerintem ezt is megosztottuk már Veled, tavaly.

 

Ezen játékok egy jó része rajta van a C64 Lemon64 féle Top40-ben is. (Laser Squad, Elite, Supremacy, BoulderDash, stb), de további játékok benne vannak a C64 Top100-ban (Mercenary, Lode Runner, Barbarian, SpyVS Spy, stb). Ezek a 100% konverziók, pont olyanok, mint 64-en.

Azok a platform specifikus +4 játékok, amelyek szerintünk is feljebb vannak helyezésben, valóban jobbak ezeknél a konverzióknál. 

Ha ezek nem eléggé jók, akkor nem tudom mi van Veled, mert ha a C64-en a tényleg sok ezer játékból ami arra készült, ezek beleférnek a Top100-ba, akkor A Plus/4-en is megütik a mércét.

 

Amigás vagy PC-s játékokkal nem igazán van értelme összehasonlítani, mert hiába van itt több szín a többi 8bites géphez képest, nem több a memória (ha megnézed a VDC challenge slideshow-mat, abban van pár konvertált Amiga grafika is, és nincs annyira messze minőségben tőle, mint amennyivel drágább volt az Amiga az addigra már csak 150$-os Plus/4-nél).

A nagy és szép grafikához (főképp az animációkhoz) rengeteg memória szükségeltetik, amiből itt is csak 64K van.