tekergo93 Creative Commons License 2019.11.22 0 0 12236

Szerintem ne negyedeld és ne is felezd. Jobb ha a gyomorban oldódik és nem máris a nyálkahártyán keresztül meg az értékes része kárba is vész. Tudom, ez gyógyszertől függ, de a legtöbb préselt kemény kapszulás gyógyszernél a nagy része csak segédanyag, és a hatóanyag vagy a közepén van, vagy keverve a segédanyaggal, de a legtöbb esetben a külső burkot azt mindig segédanyag teszi ki, azért más a színe kívül mint belül pl a finasterid -teva külső része kék belül fehér. Tehát ha darabolod akkor az értékes része megy kárba (a fehér közepe) ami mellé megy meg a földre. Plusz értelme sincs darabolni egy 5mg-osat mert nem fog nagyobb mellékhatást okozni mint az 1mg-os. Ha visszaolvasol erről már írtam és linkeltem kutatásokat is hozzá. Szóval tényleg felesleges darabolnod.

 

A dermaroller tényleg jó cucc. Rengeteg növekedési faktorra hatással van. De ha csinálod akkor maximális higiénia mellett. A tűket mindig forró vízben öblítsd le - előtt és utána is, vagy orvosi alkoholban és utána forró vízben öblítsd és csak a tiszta fejbőrt dermarollezd - tehát hajmosás után érdemes.
A dermaroller helyett pedig sokkal jobb a dermastamp. A dermaroller hátránya hogy ahogy mivel roller görgeted a fejen és így nagyobb sérülést okoz, nagyobb hegek lesznek - tehát a vertikális nyomás a görgetés helyett sokkal szebb szúrásokat eredményez - ami gyorsabban gyógyul kevésé hegesedik, és jobb eredményt hoz. Azt is csinálhatod hogy a dermarollert vertikálian nyomod rá a görgetés helyett. Ez az ábra amúgy jól mutatja a különbségeket:

 

Saw palmettot én használtam korábban, kiegészítésnek jó de tényleg csak arra. Nem ér fel egy fina vagy duta hatásához képest. Max. ha nagyon jó minőségű és sokat zabál az ember de akkor a mellékhatásokkal ugyanott leszel - és árilag meg még drágábbra is jön ki (ha az 5mg-os fina -teva-t nézem) szóval sok értelme nincs.
Én ott vettem észre hogy valamennyire hatásos lehet a saw palemttoo, hogy mikor elkezdtem a finát szedni az elején vizelet hajtó hatása volt ami normális egyébként ha a dht blokkót szed az ember csak nem mindenkinél jön elő - de később elmúlik. Ez miatt egy ideig nem mertem szedni, és akkor nem is okozott semmi mellékhatást. Aztán saw palmettóval próbálkoztam felkészíteni a szervezetem a finára, ami kezdetben nem okozott semmit napi 1 kapszula, de ahogy növeltem az adagot (napi 4-re) ugyanazt a problémát okozta. Végül nagyjából 1 és fél hónap után elmúllt a vizelethajtó hatás és utána rátérhettem a finára - tehát jó rávezető volt a finára.


A hajklónozásban nem sikerült előrébb lépni, de az őssejt kutatásban igen. Sok előrelépés történt ebben 20 év alatt de még mindig gyerek cipőben van. Bonyolult dolog akárcsak a génmanipuláció - mikor számítógéppel kell megtervezni egy DNS bázispárt úgy hogy minden szempontban megfeleljen az adott célhoz csak a tervezés évekig tart - és még több év hogy a laborban létrehozott módosított mikro-organizmus úgy működjön ahogy tervezik. Keress rá: "syntetic biology" - jó pár videót találsz erről a témáról bőveddel - és akkor kicsit képbe kerülsz menyire bonyolult is ez. A hajhullás pedig amúgysem elsődleges dolog. Sok kutatás van ami jóval nagyobb priorítást élvez. De jelenleg is zajlanak más kutatások pl a way-31660 vegyület ami hatásosnak bizonyult most egy hosszútávú ember kísérleten megy keresztül ami 5 vagy talán 10 év, hogy biztonságosnak lehessen mondani. Az ősejt kezelés pedig jelenleg fontosabb területeken használandó pl schumaher agysejtjeinek a helyreállításához.

 

 

Előzmény: hairsteve (12234)