gaunt Creative Commons License 2019.11.21 0 1 41050

Pedig rendkívül egyszerű a helyzet. Szíria 2011-ben megkapta a neki járót a CIA által szervezett arab tavaszból. Egészen addig egy rendkívül korrupt, de mégis stabil (társadalmilag is!), és igen jól fejlődő ország volt, egyetlen "bűnük", hogy nem szolgálták ki amerikát. Ezért pusztulniuk kellett. (no meg ugye természetesen az olaj...) A CIA jóvoltából így jött létre a semmiből az iszlám állam, így kapott erőre az Al-kaida, és így szállta meg az ország keleti részét a kommunista kurd terrorszervezet, a PKK. 

Sem az oroszoknak, sem iránnak nem hiányzott, hogy egy újabb amerikát kiszolgáló bábállam jöjjön létre, ezért avatkoztak be. Az oroszoknak egyébként mindegy lenne, de ahogy etomcat említette, kell nekik a kikötő.

Izraelnek nem érdeke egy jól működő, fejlődő szíria, éppen ezért a terrorizmus oldalára állt, mindent megad (fegyverzet, pénz, légi támogatás) a szíriát bomlasztó szervezeknek, lényegtelen, hogy kicsodák.

A törököknél egyértelműen területszerző célja van a beavatkozásnak, Erdogan szultán iszlamista birodalmat akar építeni, nála a bibi az, hogy a kurdokat jobban gyűlöli mindenkinél, ezért nem játszik egy csapatban az amerikaiakkal és izraellel.

Úgyhogy nem nehéz eldönteni, kik a jók, és kik a rosszak.

Előzmény: A ló túloldala (41049)