cápaFeri Creative Commons License 2019.11.21 0 0 32305

Ja és, hogy ne csak anyagiakról beszéljünk...nekem a családom biztonság az első. Nem venném a lelkemre, ha azért sérülne valaki az autóban, mert spóroltam egy téli szetten.  Ha valakinek nem fér bele, akkor választani kell egy kisebb felszereltségű vagy olcsóbb autót. Tudomásul kell venni, hogy az autó költsége nem zárul be azzal, hogy megveszi az ember. 8-10 év alatt még egy autó ára a fenntartás.

Szarul érezném magam, ha folyton arra kellene gondolnom, hogy nem tettem meg miden tőlem telhetőt a biztonság érdekében, de van mondjuk sávtartó asszisztens, vagy navi, stb.  az autóban. Amúgy is az összes biztonsági felszerelés azért van a kocsiban, hogy segítse az embert. De mit sem ér, ha közben meg arra játszik a polgár, hogy ellavírozik a nem az útviszonyoknak megfelelő gumikon valahogy tavaszig.

Mondom, nekem ezek a tényezők játszanak, mert relatív sokat használom, minden körülmények között. Lehet, hogy aki úrvezető és reggel amikor felkel, látja, hogy behavazott, saját hatáskörben eldöntheti, hogy nem ül autóba. De akinek, mit nekem is az autó létszükséglet a munkához, annak nincs sok mérlegelési lehetősége. Én arra buzdítok mindenkit, hogy akinek mennie kell időjárástól függetlenül és lehetősége van, tegyen meg mindent, hogy ő és családja, valamint a többi közlekedésben résztvevő is biztonságában hazaérjen nap végén.