apeeng Creative Commons License 2019.11.20 -1 0 5289

Nagyon ügyes vagy, jók a fotók. Úgy emléxem, hogy esővíz tárolására szeretnéd használni. Nos erre ez így alkalmatlan. Viszont ebből a jól kiépített kútból zárt tartályt varázsolni, bizony sokba kerül..ráadásul a fenekén kell kezdeni.

Talán tizenöt éve is megvan, hogy egy pécsi műanyag-cső gyártó cégtől vásároltam 80 cm átmérőjű betongyűrű helyettesítő műanyag csövet.   Talán így lehetne megoldani a tartály szerűséget. Leméred milyen hosszút tudsz egybefüggően leengedni, és abba mehet az esővíz(persze ha víztömör. Ehhez az alsó végét le kell zárni valamilyen baromerős ragasztóval.. Aztán tökéletes felfekvés kell a fenéken, mert a belső víz nagyon nehéz lesz, a kútba szivárgó talajvíz száraz időben kevés lenne az ellennyomás kifejtéséhez...

 

A Mapei inkább teraszok, tetők, fürdőszobák tökéletes szigetelésében nagyon profi, de az anyagaik némi kreatívitással akár kútbélelésre is alkalmasak. Csakhát az baromi nagy(és fárasztó) meló, sok anyag kell, és így talán nem a legjobb megoldás.. ha van pénz számolatlan, akkor viszont ez is jó.

 

most nincs jobb ötletem. A gúgliban találni egyetemi dolgozatokat is épített csatornák utólagos szigetelésére, stb..csak jó vezérszót írj be.

Előzmény: zoandras (5288)