M.Zoli Creative Commons License 2019.11.20 -1 0 41043

Konstataljunk.

 

A cikkben nincs emlitve elso csapas.

 

A cikkben nincs emlitve amerikai legelharito rendszer telepitese dan hajokra, hanem a dan hajok bekapcsolasa a raketaelharitasi rendszerbe felteteles modban, ami pl. jelentheti a hajok radarfelderitesi adatainak tovabbvitelet.

 

Ha kicsit tovabbgondolod a dolgot. Az orosz S-400-as utegek Sziriaban orosz deklaracio szerint kepesek raketaelharitasra. Akkor ha egy orosz elso csapas utan az USA kilo nehany ICBM-et a sziriai S-400-as utegekre, akkor az USA elsocsapast mert Sziriara vagy sem?

 

Az ugye megvan, hogy a dan hajok egy resze, vagy egesze egy feltetelezett esemeny kozben dan kikotoben lesz, vagy dan partok kozeleben?

 

A cikkben nincs leirva az, hogy az oroszok csak akkor lonek a dan hajokat, vagyis Daniat is egyben atomraketakkal, ha a dan hajok beszallnak az elharitasba. Mi tobb, logikus, hogy ha Oroszorszag elso csapasra szanja el magat ( ezt ugyebar nem igy nevezte el Oroszorszag, de deklaralta ugyebar nemreg, hogy nuklearis csapast mer barmilyen ellenfelre, amely akar csak konvencionalis eszkozokkel komoly fenyegetest jelent Oroszorszag letere? Ami de facto azt jelenti, hogyha pl. Kina lerohanja Oroszorszagot es mondjuk gyozelemre all es veszelyezteti az aktualis orosz rezsim letet kizarolag konvencionalis eszkozokkel is, akkor Oroszorszag nuklearis elsocsapast mer ra. ), vagy masodik csapasra, akkor nem fogja figyelgetni melyik radar van bekapcsolva, vagy honnan eregetnek elharito raketakat, hanem inditja egyszerre a beiranyzott arzenalt az osszes celpontra.

 

Ezzel nem moralis vitat akarok generalni, hanem egyszeruen konstatalom az elmult evek hirei, orosz deklaraciok alapjan a logikai kovetkezteteseimet, amelyek szerintem meg is alljak a helyuket.

Előzmény: A ló túloldala (41040)