hairsteve Creative Commons License 2019.11.19 0 0 12230

Sziasztok!

 

Leírom az én történetem, hátha tudtok tanácsot adni :)

 

Pár napja nagy lelkesedéssel olvasom a fórumot.

 

Néhány hónapja eléggé megritkult a fejtetőm. Ahogy nézegettem a nyáron készült képeket, felvetődött bennem, hogy keresni kellene valami megoldást.

Átrágtam az itthon elérhető szakanyagokat.

 

Kb. 1-2 cm-t húzódott vissza a hajvonalam. Leginkább és legszembetűnőbb két oldalt a homlokomon.

 

Egyetlen végleges megoldásnak a hajbeültetést láttam.

 

Kértem időpontot sH-hoz és a hH-hoz is. Láttam Youtube videókon, hogy "sűrítés" címszóval visszapótolnak némi hajat :)

Gondoltam egy hajvonal előrehozatala esztétikailag számomra elegendő lenne, de minden megoldásra nyitott vagyok :)

 

hH-nál kellemes légkör, Doktor Úr megvizsgálta a fejbőrömet és a számítógépes szoftver alapján NW2-3 közé határozta meg a jelenlegi állapotomat.

Műtétet nem vállalt,mert szerinte eléggé kezdeti stádiumban vagyok. Későbbiekben pedig kitudja milyen következményekkel járna egy korai műtét..

PRP terápiát javasolt és Follione sampont+hajszeszt, ezek mellé pedig említett egy gyógyszert amit prosztata problémákra találtak ki anno az USA-ban, de bevállt a DHT "blokkolásában" is. A finasteride-re vagy a minoxidill-re gondolhatott?

Azt mondta ebben a formában ő nem vállalja a műtétet és szerinte más sem fogja.

Próbáljuk meg az általa felvázolt kezeléseket és kb. 1 év eltelte után látni fogjuk, hogy van-e pozitív eredmény és érdemes-e megcsinálni a műtétet.

 

sH-nál rövid várakozást követően sietősen megjelent dr.Úr beöltözve, ahogy láttam éppen egy műtét előtt vagy közben volt, mert nagyon hamar lezavarta a konzultációt. Semmi iroda vagy vizsgáló, csak az előtérben a kanapén. Lehet, hogy ott így szokás és csak nekem fura.

 

Szemrevételezéssel megállapította, hogy NW2a fázisban vagyok. Elmondtam, hogy jelentősen megritkult a hajam sűrűsége és a homlokvonalam is 1-2 cm-t visszahúzódott.

Abszolút semmilyen gyógyszeres kezelést nem javasolt. Többször megkérdezte mit szeretnék? Kicsit furcsáltam... Hát ugyan mit szeretne az ember aki ilyen helyre megy?

Természetesen mondtam neki, hogy a hajvonalamat szeretném visszanyerni tartósan és a sűrítésről kérdeztem. A sűrítésre nem is reagált..

 

Kitöltött egy űrlapot és az asszisztensekre bízta a továbbiakat. Ők megmutatták dr. Úr ajánlatát amiben 2000 graft beültetését rajzolta be.

Eléggé csalódott voltam, mert futószalag érzésem volt és nem is éreztem komolynak a hozzáállását. Pedig minden videó megnézése után ő tűnt a leghitelesebbnek és legegyenesebbnek....

 

Elhiszem, hogy többnyire jelentős kopaszsággal mennek ilyen helyekre emberek, de kicsit emberibb hozzáállásra számítottam.

SH konzultáció 5 ropi.

HH konzultáció 15 ropi.

 

A Follione sampont és hajszeszt beszereztem.

Mindenképp szerezzek be hozzá finasteridet és minoxidilt is?

 

Megmondom őszintén nem nagyon szeretném a szervezetem gyógyszerekkel terhelni.

 

PRP terápiáról van valakinek tapasztalata?

Mezoterápiás kezelésekről?

 

Belebotlottam az alábbi oldalba:

https://www.mezomedicina.hu/kapcsolat/

 

Erre érdemes beruházni, hogy ne kelljen gyógyszert szednem vagy ez kamu és kikerülhetetlen a gyógyszeres "megoldás" ?

 

Hamarosan lesz egy fogműtétem, ez a másik gyanúm, hogy akár erről is hullhat a hajam. A fogproblémával egyidőben kezdtem észlelni a jelentős hajvesztést. Vagy ezt is csak beképzelem?

Tudom DHT.....

Csak próbálok kapaszkodni valamibe :)

 

Köszönöm a segítséget fiúk!