Desert Rat Creative Commons License 2019.11.18 0 1 1185

A távoli rádióállomáson ott van az SDR eszköz bedugva. Az eléréséhez fel van telepítve a Zadig driver, a spyserver.exe pedig megsztja a neten. Maga az SDR# program nem fut.

A spyserver még annyit csinál, hogy a spyserver.config-ban megadott paramétereket elküldi a SpyServerNwtwork-nek, amit mindenki láthat (például koordináták).

 

Ha az SDR# klienset használjuk, akkor kijelölhetünk helyi hardvert (ami be van dugva a gépünkbe) vagy a SpyServerNetworköt egy távoli eszköz eléréséhez, ahol ez a térkép is megjelenik. A térkép zoomolható is, és ha egy állomásra kattintasz, akkor baloldalon feljönnek annak a részletes adatai, az IP címe is és a port amin elérhető. Ha az IP cím mezőre kattintasz, akkor bemásolódik az SDR#-be és már rá is  lép és hallgatható.  Nyilván a térkép melletti hosszú listából is kiválasztható a távoli SDR eszköz.

 

Tehát alapból vagy a spyserver fut vagy az SDR# a gépen, de természetesen lehet mindkettőt is futtatni ha hallgatni is akarod és másokkal is megosztani. Nekem úgy van, hogy a távoli gépen csak spyserver fut, itt ahol vagyok pedig csak az SDR#

GMT 18:00-20:00-ig általában megtalálható "Desert Rat" néven és kipróbálható, sajnos csak 30kHz sávszélességgel, de remélem hamarosan lesz ebben javulás.

Előzmény: atika001 (1184)