orntlnws Creative Commons License 2019.11.17 0 0 6799

Bukittingibe kora délután indulok (elvileg 3kor van busz), és mivel 15-16 óra az út, másnap reggel ott vagyok, és mehetnek a programok. Remélem, hogy ez tud működni.

 

Amit a Baliemről írsz, az nagyon gázos - de azért nem megy könnyen az elengedés -, viszont a privát show szervezése is elég költségesnek, nameg persze nyelvtudás hiányában macerásnak is tűnik. (Olvastam Borisz blogját.) Az eredeti tervem alapján 6 nap a völgyben repülőjeggyel, szállással (még találtam a bookingon), programokkal, kajával fejenként majdem 80.000 forint (ketten mennénk, a szállás így megoszlik). Ez brutálisan sok, de még éppen vállalható. Ha mondjuk a Fesztivál után mennék ugyanennyi időre, az általad ajánlott módon, az durván mennyiből hozható ki?  

 

Vanimo-Wewak vonatkozásában én a https://wikitravel.org/en/Wewak oldalon leírtakat úgy értelmezem, hogy a "banana boatok" napi szinten járnak Aitapeig. Nyilván nem szentírás, de azért akkora valósághajlítást nem feltételezek, hogy havi szinten járó hajóról értekeznek így. Amit a vízumról írsz, az alapján viszont aligha vehetem biztosra, hogy egyáltalán eljutok a Sepikhez, így a Krokodil Fesztiválra sem alapozhatom a tervet... Amúgy a Sepiken történő közlekedésről én is hasonló infot találtam, talán azóta egy kicsit jobb lett a helyzet.

 

"There are motorized canoes that operate much like PMVs to some areas. From Pagwi it is possible to travel almost every day upstream to Ambunti for 25 kina, 2-3 hours. On Tuesdays, Wednesdays and Thursdays (market days in Maprik) you might be able to get a ride all the way from Pagwi to Kaminabit or Chambri lakes (40-50 kina, 3 hrs) with locals who take their fish to Maprik for sale. Regular traffic further downstream gets very scarce. You will get many offers to charter a boat, but this is much more expensive than sharing. On the lower Sepik, there's regular traffic between Kambaramba and Angoram (less than one hour, 10 kina)."

 

 

Előzmény: W.L. (6797)