OZ Juice Creative Commons License 2019.11.15 0 0 29295

A mondern demokráciákban vajmi kevés lehetősége van az embereknek a valódi értelmes választásra. Lásd USA, ahol választhatsz azok közül, akiknek rengeteg pénzük vagy, vagy akit azok tólnak eléd, akiknek rengeteg pénzük van. Vagy ott van Franciaország, ahol a támogatottsággal alig rendelkező Macron, vagy a hatalmas elutasítottsággal rendelkező Le Pen volt a két opció legutóbb. Vagy Németország, ahol a nagykoalíció az egyetlen opció...

 

 

De visszatérve hazánkra, én az egyetlen kiutat abban látom, ha az új politikai formációk meg tudják őrizni a hitelességüket és hosszú évek kemény munkájával (szeretném hangsúlyozni a munka szót) szereznek olyan támogatottságot, amivel választást lehet nyerni, vagy legalább koalícióra kényszeríteni a fideszt.

De semmivel nem tudják a hitelességüket jobban erodálni, mint azzal, hogy életben tartják Fletóékat, és sajnos hiába ugat most a Momementum a DK-ra, meg MSZP-re a legújabb stiklijeik miatt, a szart már nem tudják visszalapátolni a lóba. Ők is tehetnek róla, hogy a Horváth Csabák, Gy Németek, Draskovicsok, Niedermüllerek, visszatérjenek.

Pedig én - noha szerintem semmiben nem értek velük egyet - szurkoltam nekik, ahogy az LMP-nek és a Jobbiknak is. Nem azért mert azt szeretném, hogy ők vezessék az országot, hanem azért, mert a változásra szükség van. 

Előzmény: Alternative Thor (29283)