giornalista Creative Commons License 2019.11.14 0 0 29264

amiatt is, meg azért is, mert az összefogás gerincét továbbra is a gerinctelenek adják. akiket két forint megvenni. forintban meg nem áll rosszul a Fidesz. 

 

Orbán ezért sem zuhant össze az önkormányzati eredményektől. egyrészt, ahogy ma is látjuk, a törvényeket még mindig ők hozzák. ha három évig csuklóztatják a tehetetlen ellenzékiek által vezetett településeket, a választók is el fognak fordulni tőlük. nem hiszem, hogy sok helyen lehet egy Hódmezővásárhelyet vagy Jászberényt húzni. 

 

másrészt, három év nagyon sok idő is ahhoz, hogy kevés, de épp elég "ellenzékit" egyszerűen megvegyenek. akik aztán fontos időpontokban kelthetnek zavart, nyilván az állampárt kezére játszva.

 

nem véletlen, hogy Botka is menekül ezektől. beszippantották a Momentumot, a Jobbik gyakorlatilag eljelentéktelenedett, 2022-re megint az MSZP-DK tengely adja majd az ellenzéki összefogást, amire még a Fidesznél is kevésbé vagyok kíváncsi. 

 

ilyen Horváth Csabák, meg egyebek, a hideg kiráz tőlük. a Fidesz legalább néhány dologban tényleg kompetens. lopni, manipulálni, csalni így még nem tanult meg párt, a kommunistáknak sokkal több erőszak híján is csak sokkal kevesebbre telt. ez az ellenzék... érted, egy Karácsony, most őszintén, én örülök, hogy végre nem Tarlós, de szerintem Karácsony maga is meglepődött, hogy nyert, és már az első hetekben látszik, hogy abszolút tanácstalan. 

 

beleállt, hogy nem lesz építkezés a Városligetben, meg hogy nem épülnek stadionok, erre gyakorlatilag ott viszakoszik, ahol tud. már most ügyeskedik, sakkozik, lépdel, Orbánnal tárgyal, úgy csinál, mintha. de Magyarországon most őszintén, mit és hogyan remél attól, hogy ő ellenzéki politikus? politizálni itt nem lehet.

 

a saját emberei, az önkormányzati cégek fogják először kinyírni. néhány évet kibír ellenzékben a fideszes, ha tudja, hogy miután ott tett keresztbe az ellenzéki polginak, elnyeri majd a méltó jutalmát. ezek még arra is képtelenek voltak, hogy az önkormányzati szennylapok vezetőit lapátra tegyék. totálisan tanácstalanok, egyszerűen nem értenek a politikához, és rá fognak jönni, hogy itthon most nincs is idény politikára. 

 

sajnos a fideszes retorikára, az ál-szabadságharcra, az ál-háborúkra van igény, Borkai-videókra, és így tovább. és valahol édi, hogy az ellenzék most a másik orcáját is odatartva bukdácsol tovább a polgármesteri székeivel, de rossz belegondolni, hogy ez akár 12-15 további évre is bebetonozhatja a Fideszt. most valóban volt egy országos nekibuzdulás, ahol néhány tucat, néhány száz szavazattal sikerült többet szerezni, de továbbra is minden kártya a Fidesz kezében van, és ha kijátsszák őket, és ha elsodorja a szellő ezt az ellenzéki összefogást, akkor az egy évtizedbe telik majd, mire megint egyáltalán csak esély lehet rá, hogy történjen valami.

 

hacsak nem jön egy pénzügyi válság, mert akkor a Fidesz fog hetek alatt bedőlni, viszont akkor is kik jönnek a helyükre, érted...

 

mindegy, még mindig nem Bangladesh. egy szétlopott közép-európai országban is jobb élni, mint a világ legnagyobb részén. ez jutott, de még így is szerencsések vagyunk. 

Előzmény: Törölt nick (29257)