Sony Black Creative Commons License 2019.11.14 -1 0 34883

Ezt nem veszem kötözködésnek :)

Használok testo-t csak nem füstgázelemzésre.  Mert ugye ez egy márka :)

Viccet félre téve, attól függetlenül hogy megvan a végzettségem a gáz és hőtermelő berendezés szerelőre is, nem üzemelek be készüléket, mert már nem fér bele a munkámba, így is komplex csinálok mindent. Arról nem beszélve hogy ahhoz külön gyártói szerződéseket kellene csinálni, és állandó továbbképzésekre járni amire semmi időm sincs. Úgyhogy ezt  meghagyom másnak. Viszont pontosan tudom mit kell velük csinálni, és nem tud senki hülyének nézni. Meg felvilágosítom a hülyének nézett tulajt, ha az elmondása szerint, szerintem az történt. 

Majd idővel szerintem úgy is a készülék szerelés/beüzemelés lesz a vége, mert az egy nyugdíjas szakma, a legminimálisabb kosszal jár. Ők az urak, szoktunk fogalmazni :)

Vissza a lényegre: A testo nem csak a gáz levegő összetételt nézi, azon kivül még van rajta rengeteg adat el se hinnéd amit néz. :) légfelesleg tényező, ventilátor fordulat, kazán hőteljesítménye, hatásfok,  O2, CO2, CO, NOx adatok, ezekhez mérten kell belőni a venti fordulatot is illetve a kazán ezt állítja magától miközben állítod, de lehet manuálisan is. Bármilyen hihetetlen de az adatok együtt állása kémény hossztól is függ, mert a ventinek, az ellenállásokat le kell küzdeni, és a kazán pl egy standard beállításon nem egy 10m kéményhez lett igazítva. Tehát a nem tolja úgy az égésterméket, és nem szívja úgy a friss levegőt, hogy az neki optimális legyen. De ettől függetlenül működik.

Előzmény: joevagyok68 (34876)