SULEICA5 Creative Commons License 2019.11.14 -1 13 215541

                   Koporsószegek

 

Ma a  RADA első olvasatban „ A nép szolgája” párt többségi szavazatával megszavazta a termőföldek szabad értékesítését engedélyező törvényt.

 

Az ülésteremben felforrósodott a hangulat.

Rolleros Aljosa sugárzott a boldogságtól:Mindkét kezével mutatta ,hogy győzött. ( Mehet a pénztárba felvenni a jutalmát.)

Julia Timosenko bejelentette, hogy a pártjával ellenzékbe vonul, a földtörvény miatt: „Ez a gyalázatos törvény tönkreteszi Ukrajnát a hazánkat és kisemmizi ,földönfutóvá teszi az ország állampolgárait”-mondta.

Holnap érkezik az IMF tárgyaló delegációja Kijevbe és holnap teszik közzé a 2020. évi költségvetés leírt változatát is.

 

Kolomojszkij is érzi, hogy lépni kell, de azonnal.

Nyilatkozik a The New York Times -nak, amelyben meglebegteti, hogy ha Ukrajna elállna az IMF -hitelek vonzatának követelményeitől, akkor Oroszországhoz közeledve, Ukrajna kaphatna Oroszországtól egy 100 milliárd dolláros kölcsönt,igen kedvező feltételek mellett.

Kezdenek megpuhulni és behódolni az oligarchák , mert tudják, hogy ha jön a nyugati úthenger, akkor mindenkit maga alá fog temetni szőröstül- bőröstül és fuccs lesz a vagyonnak.

Kolomojszkij ellen vádat akarnak emelni az USA-ban,770 millió dollár adócsalás miatt .Izraelből azért lépett le Ukrajnába, mert félő volt, hogy Izrael kiadja az USA-nak.

2020. márciusában megkezdődnek Hollandiában az MH-17 járat katasztrófát szenvedett utasok hozzátartozói által indított polgári perek:Kolomojszkij érintett az ügyben.

 

https://www.nytimes.com/2019/11/13/world/europe/ukraine-ihor-kolomoisky-russia.html