Gemeiner Riesenschirmling Creative Commons License 2019.11.13 0 1 140093

Gomba krémlevest csináltam belőle (és még vagy 5-6 másfajta gombából), így keveredett az íze, az összhatás mindenesetre jó volt. Viszont pár napja csináltam gombás rántottát ragadós bocskorosgombából (és kisebb részben óriás tölcsérgombából), hát előbbit étkezési céllal még egyszer nem fogom leszedni. Megettem a rántottát, de a bocskorosgombától elég furcsa íze lett, valami olyasmi, mint amilyen az őzlábgalócának van. (Tudom, tudom, az őzlábgalóca védett, de akkor még nem tudtam, amikor jó pár évvel ezelőtt leszedtem, a gombavizsgáló világosított fel erről, és úgy voltam vele, hogy visszarakni már nem tudom, így inkább megkóstoltam. Azóta is többször találtam már őzlábgalócát, de már eszembe nem jut leszedni, nem csak azért nem, mert védett, hanem az íze miatt sem.)

Előzmény: j007 (140092)