Törölt nick Creative Commons License 2019.11.13 -5 2 170965

"lásd Ernst Nolte sorsát 1987 óta.

 

http://www.kommentar.info.hu/attachment/0001/648_kommentar-1604-07-ungvary.pdf

 

84

Ungváry Krisztián

AKIVEL IGAZTALANUL BÁNTAK EL

Ernst Nolte (1923–2016)"

................................................................................

Zarolag ehhez  ^   a tartalmadhoz, hogy Te osztod Ungvary azon allaspontjat, hogy Nolteval a nemet-es nemzetközi törtenesz Zunft "igaztalanul bant" "el" abban a kerdesben, hogy Nolte un teziseiben azt allitotta, hogy a nemzetiszocialoizmusnak a bolschewizmus volt a mintaja, es azt allitotta Nolte hogy a nemzetiszocializmus egy valasz volt arra hogy a bolschewikok mit tettek stb,  no meg egy kis adalek:

Ungvary irja, es extra pl Götz Alyt is emliti (Götz Aly ez egyik legnevesebb nemet törtenesz egy kivallo nemzetközi reputacioval)  >

"Ungváry Krisztián
AKIVEL IGAZTALANUL BÁNTAK EL
Ernst Nolte (1923–2016)


Az előa-dás második állítása, amely a rendezőknél még jobban kiverte a biztosítékot: Auschwitz szörnyűsége egy „technikai innováció” ...  Ezzel arra célzott, hogy a kommunista diktatúra táboraiban a hagyományos módszerek mi-att nem tűnik nyilvánvalónak a megsemmisítő szándék, amit azonban teljes mértékben feltételezni lehet. Ebből következik Nolte azon állítása is, amely szerint Auschwitz nem szinguláris jelenség. Nem egyedi, és főleg nem összehasonlíthatatlan. …

Götz Aly, Christian Gerlach és társaik a náci diktatúra részkérdéseiről írt tanulmányaikban kimutatták, hogy annak működését az ideológiai premisszák mellett nagyon is racionális döntések hatá-rozták meg. Különösen Aly volt az, aki ideológia, racionalitás és modernitás kérdésében meglepő felfedezésekkel szolgált."

Oh, Nolte nemcsak azt irta hogy a gazkamrak azok csak a bolschewikok 1917-es forradalma alatt es a polgarhaboru alatti tettehez kepest (ugye visszament Nolte az allitolagos kerengö oroszorszagi  hirekhez a 20-as evek elejere, hogy az azokban tett tettek voltak Hitlernek az allitolahods mintaja) nem mas mint csak egy technikai innovacio, hanem meg evekkel kesöbb (1993-ban)  ugy is minösitette a gazkamrakkal valo emberölest, hogy a gazzal valo emberöles a naci KZ-kban egy human elkaras volt, ez a Nolte szerinti innovacio humanitasbol lett motivalva, mert ez altal a nacik alltali innovacioval egy humanus  -fajdalom nelküli-  halal volt lehetseges, ehy ilyen humanus halal lett biztositva a zsidoknak.

Götz Aly Nolte ezen tartalmat es kifejteset arra hogy Nolte szerint a nacik embersegesek, humanusok voltak, ez a motivacio vezette a nacikat a hazkamra-innovacional- egyszerüen csak  egy groteszk thezenek nevezi.

Ezenkivül Götz Aly a fenti 1993-as Nolte-kiegeszitest nyilvanvalo hülyesegnek/Unsinn (az Unsinn-t nem tudom hogy forditsam, csak a hülyeseg ugrott be most)-  nak minösiti, egy fölhaborito erzelmi durvasagnak/unerhörte Gefühlsrohheit Nolte reszeröl.

No, ezt  ^  Ungvary miert nem talalta meg Prof. Götz Alytol?

(A lennti idezet megtalalhato a kepeken, amik a komplett cikket tartalmazzak Prof. Götz Alytol)

Dagegen wäre noch nichts zu sagen, doch behauptete er, in Frageform leicht verhüllt: "War nicht das Archipel Gulag ursprünglicher als Auschwitz? War nicht der Klassenmord der Bolschewiki das logische und faktische Prius des Rassenmords der Nationalsozialisten?" Um das zu untermauern, erklärte Nolte die Gaskammern zum bloßen technischen Anhängsel. 1993 verstieg er sich in seinem Buch Streitpunkte gar zu der grotesken These, den Erfindern der Gaskammern sei es nach deren eigenem, durchaus wörtlich zu nehmendem Bekunden um ein "humanes" Verfahren gegangen, mit dem "ein schmerzloser Tod intendiert" gewesen sei.

Derart offensichtlicher Unsinn, in dem sich noch dazu eine unerhörte Gefühlsrohheit gegenüber den Überlebenden ausdrückte, machte den prinzipiell richtigen Versuch zunichte, den Holocaust vergleichend zu historisieren.

PS.: summa summarum, en Noltenak a nezeteit nem tudom osztani mint Te, de meg Ungvary minösiteset sem, azt  hogy igaztalanul vettek elö Noltet a nemet-es nemzetközi törteneszek anno a süketelese miatt.

Nolte a halalaig 1986. nyara ota ujjabb es ujjabb lapattal ratett tendenciaval a süketelesere. Nem ki lett zarva, sajat magat zarta ki ez az eredetben  közepiskolai tanar, aki latint es o-görögöt tanitott közepiskolaban, ez, aki nem törtenesz volt, es minden alkalommal magyarazni kell mint Ungvarynak most, hogy hogyan is kellene/kell ertelmezni azt amit Nolte itt süketelt.

No, erdekelne nagyon hogy Ungvary Ur hogyan magyarazna meg ezt a Nolte szerinti super innovaciot a fajdalom nelküli halalra, amit Nolte szerint a naciknal az emberiesseg/humanistas motivalt.

Előzmény: berkut14 (170388)