Sony Black Creative Commons License 2019.11.12 0 0 34853

Ezt nem a Sensys teszi, hanem a külső hőmérséklet érzékelő. Kizárólag ez mondja meg a kazánnak mennyi legyen az előremenő. Ehhez tudtommal nem kell Sensys. Bár lehet tévedek mert az Ariston csodáit nem ismerem annyira :)

Egy Bosch-nak nem kell ilyen csoda kütyü, hogy pl ezeket tudja, mint amit a link alatt lehet olvasni:

 

"

A külső hőmérséklet jeladó által meghatározott görbe hőmérséklete mellé megmondja a kazánnak, hogy hány fok van a házban, mennyit kell melegíteni rajta.

 Ad egy jelet a kazánnak ,hogy induljon el és tegye az előbb leírtakat. Ez a vízhőmérséklet lehet mikor felmelegítette a lakást ,akkor a termosztát kikapcsolja a fűtést. A víz elkezd hülni, vele együtt a lakás is. Amikor lehült a lakás ismét kéri a fűtést, a lehült vizet el kell kezdeni felfűteni a görbe álltal kívánt hőmérsékletre. (Ez viszonylag nagy teljesítményen teszi.)"

 

pl: a Bosch 2500 condens kazán ezt alapból tudja, ahogy felismerte, hogy csatlakoztatva lett egy külső hőmérséklet érzékelő, máris átállítja a szivattyút és a hő teljesítményeket, rá áll egy görbére amit beállítasz neki. A szobatermosztát meg csak ki-be kapcsolási jelet adja a kazánnak. De hogy milyen intenzitással, mekkora hőfokon, mekkora teljesítménnyel, és ahhoz milyen szivattyú fokozatot használva induljon, a kazán dönti el. Jóóó nyilván a Sensys ettől sokkal többet is tud, A Bosch is többet tud egy CT200 termosztáttal, de a kérdésed nem arra irányult. Csak arra akartam célozni, neked lehet elég egy külső hőmérséklet érzékelő.

 

Az ilyen Sensys féle kütyüknek az a lényege, hogy állandóan fenntartsa a komfortot a lehető legkisebb hőmérséklet különbség változással és optimális kazán igénybevétellel. Azt mondják a fűtési energia megtakarításban ez 4% jelent.

Csináltam egy rajzot hátha így érezhetőbb mit csinál ez a kütyü:

Előzmény: coffein2 (34852)