BZoltan Creative Commons License 2019.11.08 0 0 71388

Ne fogalmazzad át :) Az amit írtam az a frankó és vegytiszta igazság.

 

Figyusz, az építőiparban pontosan azért vannak azok a szabályok és azért vannak az ellenőrzések, hogy a melósok nehogy olcsóbb, kényelmesebb és egyszerűbb _DE_ saját magukra veszélyes módon dolgozzanak.

 

Ez a lényeg!!! A munkavállalót lényegében saját magától védi a törvény.

 

Illetve egészen pontosabban azt a munkavállalót védi aki nem akar veszélyes kompromisszumokat kötni.

 

Gondolj bele... te is munkaadó vagy. Ha azt mondanád, hogy mostantól minden alkalmazottadtól elvárod, hogy a munknapot egy pippantással kezdjék. Hidd el, lesz aki azt mondja, hogy hát neki kell ez a meló és szépen rátérdel a cipődre minden reggel. Namost... az a munkavállaló aki erre nem hajlandó ezáltal hátrányba kerül. Ezért neked tilos ilyen elvárásokat szabnod a munkavállalónak.

 

Ez van... a munkavállaló nem vállalhat bizonyos kockázatokat a munkahelyén.

 

Ezért nem lehet dohányzó helység egy étteremben... mert ha lenne akkor az éttermes az állásinterjún azzal a kérdéssel kezdené, hogy hajlandó-e a jelentkező dohányfüstben is dolgozni. Ugyanis neki nyilván az a jó ha egy pincér minden helységben felszolgál. Vagyis az a jelentkező aki nem akar cigifüstben dolgozni az hátrányba kerül. 

 

Ezért, és csakis, csakis és csakis ezért inkább meg van tiltva a vendéglátó helyeknek a dohányos helység üzemeltetése.

 

Mondom, ez az egész egy munkajogi ügy. Semmi más. Mondom Jocó, én itt nem a véleményemet írom le, hanem frankón ez a törvény szándéka és értelme.

Előzmény: Jocó0423 (71385)