oregbeatsuhanc Creative Commons License 2019.11.07 0 1 13364

 "Mi szeretnénk megszabadulni ettől az egy hetes dobogómajori üdülési jogtól, de nem mindegy, látunk-e valamit a 11 éve befizetett összegből, és hogy mennyit fizetünk addig (mondjuk 7 évig), illetve hogy lesz-e valami intézkedés, amivel jobban járnánk? Nem tudunk kitől segítséget kérni, vagy legalább tanácsot, hogy mit vállalunk ezzel az egésszel, ha aláírjuk. Zavaros az egész levél, nem ajánlottan jött eleve, mégis 15 nap múlva válaszoljunk."

 

Az igazság az, hogy még nem volt időm, se nagy kedvem velük foglalkozni, de sajnos muszáj lesz, mert nekem is úgy rémlik, hogy ki tudja miért - a korábbi pofátlan ajánlataikhoz képest - most egy sokkal kedvezőbb lehetőséget próbálnak megcsillantani, hiszen tudják jól, hogy többségünknek már régóta tele van a hócipőnk velük az üdülési jogukkal együtt.

 

A nyilatkozatról és ajánlaukról továbbra is annyit, hogy ez még a szokásos biankó szerződésnek is kevés, ezért kellene az eredeti szerződést módosítani, újra írni az új feltételek szerint és abban a vállalt éveknek megfelelő éves dífizetések mértékét rögzíteni.

Egy szerződésbe sok mindent lehet beleírni, amit a felek kölcsönösen elfogadnak és aláírnak.

Ha ezt nem vállalják, akkor valami sunnyogásban utaznak.

 

A levélben egy sor mellé dumálás mellett büszkén írják, hogy a több bevétel érdekében egyszerűen, mint egy szálláshelyet kiadják a szabad heteket is.

( ezeket a régi időkben bónuszként adták oda a klubtagoknak.)

Na szerintem itt csúszott el az egész klubtagos üdülőjogosdi, mert ez szóba sem jöhetett a kezdetekkor, - hiszen ki az a marha, aki milliókat fizet részvényekért, ha a szállást minden kötelezettség nélkül bérelheti - csak a tagok ruházhatták át, vagy ajánlhatták fel kiadásra a saját heteiket.

 

Gyakorlatilag az idők során a rendszer annyi változáson ment át, hogy a szerződés megszüntetését szerintem azon az alapon is lehetne kezdeményezni, hogy a körülmények lényegesen megváltoztak, meg lettek változtatva. 

A bármi áron való profit maximalizálási törekvések és azok következményei már rég nem a klubtagok érdekeit, zavartalan pihenését és a szolgáltatások hozzáférhetőségét szolgálják.

 

Konkrétan: Pl. Nemesnépen az üdülőhelyek számát egy további - konferencia teremmel is ellátott - épület is felépült, ezzel csökkentve a hely csalédias jellegét.

A kezdetekkor egy különálló épületben egy jól ellátott kis üzlet is üzemelt, amit megszüntettek, mert a hely vezetőjének lakás céljára kellett. 

A telep és a parkóló örzése évekkel ezelőtt megszűnt, mert minek?! ennyit az őrzött parkolóról !

Mivel ez egy lovas country club, úgy gondolta a vezetőség, hogy állatbarát helynek nyílvánítják a helyet és most már kutyák, macskák járhatnak a közösségi helyekre, és az étteremben is velük együtt ebédelhetsz.

( A levélben hivatkozott szállodai helyeken azért ez a módi érdekes lehet.)

 

A Petneházi clubban "volt szerencsénk" szombat este a rendezvény teremben tartott esküvőt végig aszisztálni amely hajnali 3 órakor érte el a csúcspontját, amikor a násznép egyes tagjai ruhástól a szobánkkal szembeni medencébe ugráltak.

Vasárnap is volt alkalmunk egy multi cég alkalmazottainak családi napjának részesei lenni teltházas étteremmel, úszómedencével, ahová még nyugodtan csatlakozhattak az utcáról betérő népek.

Szóval ez a profithajhász vezetés az agresszív beetetős viselkedésével együtt már elment a falig, vagy tovább is, nem csoda, hogy sokan szeretnénk tőlük megszabadulni.

 

Előzmény: goska (13361)