aladar644 Creative Commons License 2019.11.06 -1 2 47186

abszolut nem arról van szó,hogy mennyi a vidéki lakosság. Kishazánkban ez sem teljesen egyértelmű,hogy mi az hogy vidéki. A városok,régiók, gazdasági régió központok kapcsolódási lehetőségéről beszéltem,ami nálunk lényegében,esetleg a 60-as évek szintjére konzerválódik ezzel a sugaras ,központosított megkövesedet sztalinista rendszerrel.

Ennélfogva mifelénk sem régiók, sem azok központjai nincsenek,ennélfogva szintiszta igaz,hogy nem is kell összekötni azokat. Ezt neveztem hungarikumnak,magyar(országi) fejletlenségnek. hazánkban minimum 5 reptérrel rendelkező gazdasági régió kellene legyen,amelyeket egy gyorsforgalmi úthálózat (akár 2x1) kössön össze.

 De itt csak a mesterségesen felpumpált vizfej és a vidék létezik. Költözhetnék én is oda,meg még néhány milliónyian,de akkor lehetne igazán vakarózni az utak telítettségén,hogy hány sávos kellene legyen az M0-ás De ha az ország,vagy VIDÉK kárára megy,akkor ez be is fog következni.

Trianonban tévedtek: túl sok területe maradt meg Bp-nek,amivel nem nagyon tud mit kezdeni országként értelmezni végképp nem tudja.Egyetlen baj van: ez a szomszédainknál sem így van,Európában végképp nem így van,ott az ország fejlődik

 

 

 

Előzmény: NAR (47185)