BZoltan Creative Commons License 2019.11.05 0 0 71272

Én Tokaj városban utoljára vagy 5-6 éve voltam. Akkor én is megdöbbentem, hogy mennyire méltatlan állapotban van a város. Gondolom a Zolinak rosszul esett, hogy az újságíró ezt emelte ki.

 

Amúgy a cikk felütése egy kicsit kellemetlen. Ha hozzám bejelentkezik egy országos hetilap mondjuk 10 órára akkor én az előző nap kikészítem a poharakat, székeket, a gyerekek szednek virágot a kóstolóba és én  9-kor felhívom a vendégeket, hol tartanak, szükségük van-e segítségre. De ha erre nincsen időm és közbejön valami munka plusz túl korán jönnek a vendégek akkor is leültetem őket, adok nekik egy pohár belépő bort meg pár könyvet, albumot lapozgatni és megkérem őket, hogy várjanak fél órát. Annyit tud várni mindenki. De lehet, hogy a Zoli ezt csinálta, csak nem így írta meg az újságíró a cikket.

A címszerkesztés az online média egyik nagyon gázos pontja. Az újságíró megírja a cikket, leadja... a címszerkesztő pedig olyan címet és alcímet ad neki ami a legtöbb klikkelést hozza. Ez egy nagyon problémás gyakorlat. Konkértan hazudni szoktak ezek a címszerkesztők az esetek többségében. Ilyen miatt nekem volt vitám az Index-szel, a régi Origóval és más online tartalomszolgáltatóval. Aztán megtanultam, hogy ezek ilyenek és azóta óvatos vagyok.


Ami nekem a cikkben nem tetszett az viszont sajnos egyenes idézet a Zolitól:

"kezdeményeztem néhány éve a Tokaj Alapítványt, hogy segítségükre legyek az itteni embereknek a közösségformálás élményét megélni. Szobrokat, parkot hoztunk létre, ahol emléket állítottunk a négy tokaji Borászok borászának is."

 

Őőőő, izé... szóval az a közösségformálás élménye, hogy emlékművet állítanak konkrétan maguknak?

Ennél szerintem egyel beljebb vannak a Bodó Juditék akik Bodrogkersztúron gördeszka-pályát építettek a helyi kölyköknek és közösségi rendezvényeket szerveznek.

Szóval én meg is értem a Zolit meg nem is. Az újságírókat tudatosan és nagyon odafigyelve kell használni, de ha egy országos lap lehozza a birtok logóját és nevét akkor az mindenképpen nyereség.

Előzmény: Hepci (71271)