AttHunter Creative Commons License 2019.11.04 0 1 70261

Sajnos már két éve is csak ezt tudtam megállapítani:

 

"Kérem szépen, én őszintén megmondom, de ezektől a Debrecen alatti tavaktól többet vártam. Se tó, se víz, csak nád, csupán a Fancsika III. ordasul benőtt gáti útjáról lehetett némi vízfelületet látni, de itt meg az úttal voltunk elfoglalva. A leeresztőnél egy srác mondta, hogy ezt a tározót meg leengedték, tele van döglött halakkal, meg kagylókkal, aminek a szagát néha-néha éreztük is."

 

Minden esetre jól járható földúton értük el az üdülőket, majd szinte észre sem vettük a Fancsika III. víztározót, annyira be volt nőve. A Fancsika II-höz a műúton érve a barátomat azzal vigasztaltam, hogy kocsival elmegyünk egy nem messze lévő, remek kilátóhoz (Látó-hegyi régi kilátó, kicsit felújítva, megvasalva), ahonnan… Mint kiderült, semmit nem látni, mert lombkorona alá került az idő múlásával, csak egy nyiladékra látni rá, ami mint kiderült a Fancsika I. náddal benőtt, szinte száraz medre volt.

 

Ezek szerint a nemzetközi helyzet azóta csak fokozódott. Szomorú, de még a kilátóból sem lehetett látni semmit, ráadásul az állapota is hagyott némi kérdést bennem. :(

Előzmény: Tisztul_A_Visztula (70260)