siz Creative Commons License 2019.11.04 0 0 9124

Nem értek veled egyet. (De véleményhez mindenkinek joga van, neked is, nekem is). Én a plus/4-et (nyilván érzelmi szempontok alapján is) én sokkal jobban szeretem, nekem sokkal kényelmesebb a billentyűzete, azzal, hogy nem olyan magas, mint a C16-é. Sokkal jobban szeretem a gépelési élményt is rajta, a potenciális hibákkal együtt is. Én a user portot is használom, pl. WiModem-mel és ide csatlakozik az UK1541 is, ami jelenleg az egyetlen olyan floppy emulator lehetőség plus/4-en, ami teljes 1541 kompatibilitást ad. A 1541U sorozat standalone módban is rohadt kényelmetlen (kell egy PC ethernettel, amiről betelnetelsz és váltogatod a lemezt - vagy C64-be dugott cartridge-ként használod a plus/4-be dugott soros kábellel).

Szóval lehet, hogy sok szempontból praktikusabb a C16, értem is a szempontjaidat, de én más szempontok alapján értékelek.

Tápra visszatérve: én floppy meghajtót is csak most vettem elő 1-2 hónapja, csak azért, hogy egyetlen egy tesztet megcsináljak rajta. Egyébként floppy lemezt nem használtam legalább 5 éve, semmilyen géphez, tehát a meghajtók tápellátása nekem nem szempont. (Ja és a plus/4-em is kerek tápdugós, gyárilag, 1986 óta, tehát bármilyen C64 tápot használhatnék hozzá)

Előzmény: Pákás (9123)