Kopi Creative Commons License 2019.11.03 0 0 1

A játék felülete és a rajta található gombok funkciói:

 

FŐOLDAL: (balról-jobbra, fentről-lefelé haladva)

Ahol van piros felkiáltó jel, vagy zöld jelzés, oda érdemes kattintani, megnézni, hogy miért szól a játék. (Új üzenet, frissítés, fejlesztési lehetőségek, stb.) De nem kell - és nem is célszerű! - minden jelzésre reagálni, a felkínált lehetőségeket teljesíteni. A gemet (a zöld drágakövet) kifejezetten ajánlott tervszerűen felhasználni, mivel ehhez lehet a legnehezebben hozzájutni.
Sok gomb működése csak internetes kapcsolat mellett érhető el.

PLAY GOMB (Video Rewards):
Egy-egy videó (reklám) 5-45 mp-es.
Az első sorban a megnézhető videók száma 20 db, amikért jutalmakat kaphatsz: gemet, aranyat, Energy-t (rózsaszín/lila - Wing erősségét nővelő), kártyát. Ezeknél a reklámoknál a nézés során szünetet kell tartani. Visszaszámol a rendszer. (Számunkra érthetetlen módon van, akinél kevesebb videó nézési lehetőség jelenik meg - konkrétan 6.)
Alatta 3x5 video szerepel; értelemszerűen az ábrának megfelelően aranyat, gemet vagy kártyát kaptok, ha összesen 15x végig nézitek a videókat. Itt nincs visszaszámolás. Azonnal rá lehet kattintani a következőre.

A megszerezhető kártya (akár itt, akár a pályákon) lehet kifejezetten egységkártya, amit csak az adott egységhez lehet felhasználni, illetve Joker kártya.
A Joker lehet kék (a hajókhoz), zöld (a drónokhoz), vagy sárga (a Wingekhez). Ezeket az adott egységtípus bármelyikénél fel lehet használni. A sárgát, illetve eleve a Wing kártyákat nehezen adja a program. Jó csapatban lehet ezekből a legtöbbet szerezni.


FOGASKERÉK: beállítások (Magyar nyelv nincs)
A lényeges a Sensitivity beállítás. Azzal tudod meghatározni, hogy mennyire apró mozdulatokkal lehessen irányítani a hajó mozgását.
A játékot pálya teljesítése közben megállítva is előkerül ez a Sensitivity lehetőség. Továbbá a CONTROL SCHEME is. Ezzel a Skill gombokat lehet áttenni egyik oldalról a másikra. Jobb- és balkezes játékhoz lehet ezáltal igazodni.
Megállítani a játékot (PAUSE) a készülékeken jobbra lent lévő, vagy a felhúzással jobbra lent megjelenő gombbal lehet. (Készüléktípustól függően más megoldás is lehetséges.)
A játékot lehet egy kézzel is játsztni. Nehezebb pályáknál viszont célszerű a kétkezes mód, ahol egyik kézzel folyamatosan irányítjuk az egységeinket, másik kézzel meg megfelelő módon időzítve adagoljuk a Skilleket.

Doboz, Gift kód: a játék Facebook oldalán lévő feladatokkal szerezhető kód. (Ezt a részt nyelvtudás hiányában még nem próbáltuk, illetve nem tudjuk, ki próbálta ki.)

5* - itt tudod értékelni a játékot, s ez a gomb átirányít a telefonodon lévő áruházba, ahol frissíteni tudod az alkalmazást.

 

GEM: mutatja, hogy mennyi gemed van, itt tudsz vásárolni is, ha megnyomod a gombot.

 

ARANY: aranyad mennyisége, s vásárlási lehetőség
(Utóbbi kettőnél folyamatosan villog valami vásárlásra ösztönző jel. :) )

 

PLAYER INFO középen: neved és az ID (azonosító) számod
Ha beléptek, akkor láthatjátok, hogy melyik csapatban vagytok, hányadik szinten tartotok a játékban, hány csillaggal rendelkeztek, a PVP-ben elért jelenlegi eredményetek, hány "barátotok" van (akiket meg lehet hívni egy-egy játékra, párbajra), közülük mennyit követtek, valamint itt is látható az arany-, gem- és energiaital készletetek.
Alatta a kisebb kockákban lehet látni, hogy milyen hajók, dronok és wingek vannak a játékban, ti melyikkel rendelkeztek, s hányadik szinten vagytok.
Az adatok - a barátok kivételével - mások számára is láthatóak, ha a játékotokra kattintanak.

 

KÉK DOBOZ (fent - lenyitható):
MAIL: néha küld a játék frissítésre felhívó üzenetet, de általában elkésve érkezik, érdemes többször egy hónapban megnézni az adott áruházban, hogy van-e újabb frissítés.
A meghívók, csapatvezetők által küldött sablon dicséretek és figyelmeztetések is ide kerülnek.

VIP SYSTEM: VIP státusz, s ahhoz tartozó előnyök ismertetése (klf. vásárlások során lehet valaki VIP tag)

NAPTÁR: minden nap begyűjthető jutalmak 6x5 napos bontásban, 5 naponként gem; amikor a végére értünk, újra indul

FACEBOOK: Ha van Facebook oldalad, érdemes kapcsolódni a játékkal, s így minden nap plusz 10 gemet kapsz, ha minden nap megosztod (F SHARE). Nem valós Face oldal is jó hozzá. Érdemes létrehozni.
Ha vannak játékon belüli Facebook ismerőseid, akkor ugyancsak felvehetsz jutalmat, de ez egyszeri beváltható jutalom. (Nem nagyon érdemes ezzel foglalkozni.)

VIP és az alatta lévő SAS ikon: különböző vásárlási lehetőségek pénzért. (Időnként megjelenik még egy további, hasonló célú ikon is.)

 

KÉK DOBOZ - balra: Lehetőség van GOLDEN CHEST vagy DIAMON CHEST vásárlására az adott értéken. Ezek a ládák nem igazán érik meg a beváltott aranyat, vagy gemet.
90.000 arany beváltása időnként még jó is lehet, mert kártyákat is ad. Aki bevált, igyekezzen azokra a napokra időzíteni, mikor csapatpontokat is kap érte.