BZoltan Creative Commons License 2019.10.31 0 0 71184

Semmilyen pártba nem lépnék be. Legfőképpen nem a végtelenül korrupt és ostoba szdsz-be.

Mondom, Olaszországba délről nem arabok és nem is albánok hanem afrikaiak érkeznek.

Azt, hogy az olasz haverod milyen munkára, milyen céghez és hol nem talál milyen munkaerőt azt én itt a topikban nem tudom megszakérteni :) Kevés a konkrétum, kevés az adat. Azt viszont tudom, hogy ugyanazért a munkáért Németországban lényegesen jobb zsetont lehet kapni mint Olaszországban. Történetesen képben vagyok német munkaadónál az olasz és német bérköltségeket illetőleg. 
De ezzel együtt a legnagyobb tisztelettel egy olasz cimborád bemondásra azért én nem húznék le félmilliárd embert.

 

Az, hogy Európában dolgozni kellene az egy szép toposz. Én elképesztően sok trehány, lusta, élhetetlen, alkesz európait ismerek. Érdekes, hogy ők nem tudnak az európai normákról. De amikor bemegyek Somlóvásárhelyre akkor  kocsma azért ritkán szokott üres lenni. Ott támasztja a pultot a hófehér színmagyar munkanélküli aki baszik 5km-t megtenni, hogy rendes fizetésért dolgozzon.

 

De ugyanígy végig szoktam nézni a Kreinbacher brigádját (ugyancsak hófehér színmagyar csapat) ahogy órákon át alibiznek, meg szórjál tele műanyagszeméttel a szőlőnket... sírni lenne kedvem, hogy 10+ ember végez el fél nap alatt egy két embernek is pár órás melót. Lusta és tróger banda.


Na, de akkor a bosszantó tények. Ugye Svédország fasza hely? Ebben megegyezhetünk, ugye? Én húsvétkor voltam ott néhány napot és nagyon bejött. Izom jó éttermek, virágzó gasztrokultúra, jó sörök és jo borok mindenhol. Frankó, tiszta utcák. Kedélyes és kedves emberek mindenhol. Penge tömegközlekedés, működő ország. Na... és itt a lakosság 8-10% bizony arab... további 10-15% pedig egyébb bevándorló... ráadásul nem 2015 óta van ez így, hanem náluk ez a poliszi már évtizedek óta. És beszarsz, de a GDP-jük 60%-kal a magyar fölött van. Döbbenet, de ez a sok "hulladék" nem omlasztotta be a svéd gazdaságot.  Persze a göbbelszmédia szerint épp a szakad felé rohan Svédország...csak a valóság éppenséggel nem ez. De lényegében ugyanezt tudom elmondani Finnországról és Dániáról is. Mindezt pedig úgy írom, hogy ezeken  helyeken én járok... gyakran. A feleségem tud svédül én meg finnül. Én ezekről a helyekről natívban tájékozódom. Mi nézünk finn és svéd híreket és olvasunk skandináv oldalakat.

Előzmény: Hepci (71183)