BZoltan Creative Commons License 2019.10.30 0 0 71160

az iszlam vilag radikalizalodasa, megerosodese, inkompatibilitasa a vilag mas reszeivel, a 21. szazaddal, ma mar nyilvanvalo

 

Nekem erről egészen más a tapasztalatom és véleményem. Dolgoztam Marokkóban,az Emirátusban, nagyon sok muszlimmal beszélgettem erről Indonéziából, Indiából. A világ 1.8 milliárd muzulmán vallásúját egy kalap alá berakni az afgán talibánokkal és a szíriai ISIS terroristákkal szerintem súlyos hiba. Én inkább a militáns vallási fundamentalizmust tartom problémának ami azért jelen van az USA-ban is vastagon és igen, a közel keleten is. 

 

Hogy van-e avagy lesz-e népvándorlás? Nyilván. Ahogy mindig is volt népvándorlás. Aki kicsit is olvasott történelmet az tudja, hogy pár  polinéz szigeten és néhány egyenlítői őserdő kivételével nincsen olyan talpalatnyi föld szerte a világon ahol ne változott volna meg a helyi népesség etnikai összetétele időnként. A Kárpát-medencében is olyan jövésmenés volt az elmúlt mondjuk kétezer év során, hogy azon egy átlag pestisrácok szerkesztő sírva fakadna ha megtudná. Hogy lesz-e változás a mostani Magyarország területének etnikai összetételében? Én őszintén remélem, hogy igen.

 

Nem hiszem, hogy hosszú távon reális elvárás lenne, hogy egyfajta öregek otthonaként bárki finanszírozza ezt a szép országot.

 

Márpedig pöröghet a hátán Novák Katalin, ezt a meccset a magyar nemzet tulajdonképpen 1975 és 1979 között már elvesztette. Ezekben az években zuhant be a fertilitási ráta 2.0 alá. 1983 és 1990 között volt egy aránylag kiegyensúlyozott 1.8 időszak pozitív első deriválttal, de a rendszerváltás óta elmúlt 29 évben folyamatosan omlik össze a magyar demográfia.

 

Aki a CSOK-kal meg hasonlóval kábít vagy kik ezzel kábíthatóak azok nincsen szebb szó rá, sajnos nagyon buták vagy cinikusak. Ha most teleszülné valaki az országot százezerszám, milliószám gyerekkel akkor is összeomlana a szociális ellátórendszer még az előtt, hogy a ma megszületettek munkába tudnának állni. A Ratkó korszak második hulláma most  42-45 éves. Húsz év múlva ez a réteg is kiesik a termelő, adófizető körből. Még csak esély sincsen arra, hogy ezt a tömeget bárki eltartsa 20 év múlva. Ezért mondom, hogy 20-25 éve van Magyarországnak. Csúnyát mondok... de az én pesszimista előrejelzésem az, hogy cirka ennyi ideje van hátra a szuverén Magyarországnak. Nincsen értelme szuverenitásról beszélnie egy olyan országnak amelyik  húsz év múlva biztosan nem tudja finanszírozni a szociális ellátórendszerét.

 

Ez az össztársadalmi szint. Egyéni szinten persze túl fogjuk élni ezt is :) Nekem van három gyerekem, a nővéremnek is van három. Az öcsém és a két húgom is nagyjából ezt a pályát fogja követni. Én nem aggódok. De azt előre mondom, hogy 30 év múlva Borszörcsökön nem biztos, hogy a magyar lesz az elsődlegesen beszélt nyelv.  Ez ellen persze lehet lázadozni, lehet balhézni, lehet emiatt nacionalista-populista balfaszokra szavazni, lehet Nagymagyarország tetkót varratni a homlokra, lehet kétzsáz decibellel bömböltetni az Ismerős Arcokat és lehet Bájerzsótot szavalni berekedésig. Ja és lehet még pár méltóságos urat felköltöztetni a várba és lehet még pár stadiont építeni. Ákos majd énekel hozzá.


De mindez olyan lesz mint tüntetést szervezni az eső vagy a hideg ellen.

Én a magam részéről annak szurkolok, hogy akik itt leszünk 20-30 év múlva azok ugyanúgy szeressék a Somlót, a szőlőt, a mandulát, a sárgabarackot, a somlói bort mint mi és ahogy a 200-300 évvel ezelőtt itt élők. Hogy etnikailag kik lesznek ezek azt én olyan, de olyan magasról leszarom, hogy már a nemzetközi szpészsztésönbe is bekopogtathatnék slópapírért. Kis mázlival magyarok lesznek, de simán lehet, hogy ukránok vagy szírek esetleg ghánaiak. 

Előzmény: altimus (71156)