Desert Rat Creative Commons License 2019.10.30 0 0 1180

Bánatomban rögtön neki is estem keresni mi újság az SDR# programnál, hát az új verzióban van szerver, mindössze a telepítési könyvtárban található spyserver.config-ot kell felparaméterezni és elindítani a spyserver.exe programot. (persze csak ha már van drájverrel ellátott SDR eszközünk telepítve, illetve olyan portot kell megjelölni ami erre a gépre van irányítva)  A szerverünk meg is jelenik az https://airspy.com/directory/  lapon, később az SDR# programmal innen is kiválaszthatjuk kit akarunk hallgatni - magamon kívül egy budapesti valakit találtam Linux alatt menve (én Win7)  Az SDR# program elég egyszerű és elegáns mint egy vámpír, letölthető innen: https://airspy.com/download/  Valahol a pluginok menüjében olyasmit is olvastam, hogy Tetra-dekóder)

A szerverprogram olyan egyszerű felületű, hogy csak egy karakteres ablakban írkál üzeneteket, paraméterezni mindent az spyserver.config-ban kell.

Szokásos módon 18-20GMT közt üzemeltetem tesztelési célból. Ha majd gazdagabb leszek veszek egy normális SDR eszközt az RTL helyett.

 

 

 

Előzmény: Desert Rat (1179)