Desert Rat Creative Commons License 2019.10.30 0 0 1179

Jó a választás szabadsága, mert problémákat tapasztaltam a szerver-kliens elérésnél. Az új program szerverére nem tudtam rácsatlakozni a helyi hálón, csak ha a kliensnek is az újat tettem fel és frissítettem az elérendő eszközt. Ugyanez távolról, tehát a hálózatomon kívülről (WAN) nem működött, holott az előző 3.0.9 verzió szépen ment, nyilván nem a hálózatom paraméterezésével (forward) van a gond. Elkezdtem visszafele lépdelve az életemből kimaradt korábbi verziókat telepíteni és a 3.0.12 az a legfrissebb amivel még ment illetve most megy is.

Valami amúgy is gyanús az sdrspace.com oldalon, mert nagyon sok a problémásank jelzett szerver, ami oka persze az is lehet, hogy kurvul a világ és az userek fütyülnek a katonás rendre.

 

Ami kifejezetten nem tetszik az új verzióban mint trend vagy ómen, az a mutatós műszert emuláló megoldás, amely szerintem alapvetően diszfunkcionális és egy SDR szoftverbe nem az "olyan mintha" retro-emulációk a jók, hanem az ergonómiailag jól tervezett számítógépes megoldások.   Persze nem lenne ez baj, mert használnám életem végéig azt a verziót ami még elég egyszerű az én izlésemnek, de a programozó határidőt épített a programba.  Azt csak remélem, hogy nem lesz az egész összekapcsolva a Facebook-al vagy Microsoft fiókkal.

 

Ami nekem nagyon tetszene,  egy nagyságrenddel egyszerűbb kliens egyszerűségében szép felülettel, ami elég ha egyetlen eszközt és egyetlen ablakot tud kezelni - pont úgy mint az én DOS alapú agyam. Persze létezik alternatíva, csakhogy engem éppen a szerver-kliens megoldás érdekel, amit pl az SDR# nem tud.   Valószinűleg muszáj lesz körülnézni a szoftverpiacon, hogy mi minden van még.

Előzmény: Laci-bátyó (1178)