zytasu Creative Commons License 2019.10.29 0 0 20710

jaj, köszönöm... örülök, hogy tetszik és jó az elgondolásom...megnyugtat, hogy nem bolond az ötletem :D

 

már valahol, valakit kérdeztem régen a szivattyúról, hogy milyen kellene, hogy, milyen anyagok,  stb.  popsira ültem a sacc. ártól...  akkor le is tettem róla...

de utána gondolkodtam, mi lenne, ha csak egy részt, harmadát-negyedét csinálnám meg, ahhoz nem kell akkora teljesitmény..  és ekkor kezdtem el kialakitani egy kicsit a medret, a partot.. növényeket.. ahogy lesz rá valamennyim, akkor szép lassan beszerzek mindent hozzá..  és lenne 3-4 patak sorban, majd (ha megélem :D), ami 1-nek tűnne a projekt végén :D :D ... persze, lehet, hogy változik közben..  ki tudja, még milyen ötlet jön elém, v. jut eszembe.

 

  Nagyon szeretném legalább egy kis részét megvalósitani, igy  biztosan sikerül, amit ennyire akarunk. :))

pl. fent, a gumik jobb oldalán van egy kis (?) aránylag sima terep, kör alakban - nem direkt, valahogy igy alakult - őszibarack, birs bokrok, semmirevaló cseresznyefára komló futtatva,  orgona, most telepitettem közéjük nyári orgonákat,  mirtuszloncot, terülőborókát, yukkákat, kerti mályvákat, lesz levendula, menta, zsálya, stb... mögöttük van egy nagy eperfa és az örökzöldek.....   itt fantasztikus a nyugalom, csend, a kilátás is, a hangulat, a légkör.. nem tudom megmagyarázni, mi....   még télen is finom napsütésben jókat alszom a nyugágyban.. szóval itt lenne, --- (most éppen, ami kéznél volt , de raklap cuccokkal képzeltem el, a hid vastag gerendákból lesz)-- van egy kis pihenő..  mellette lenne jó először egy kis csobogás :D  azt hiszem, itt kezdem és majd folyt.köv. :)))

 

Tartály helyett nem jó a tófólia? Itt van nálunk a sicofol.. ők megcsinálnák..  Ugy látom, egyik lényege ez, a vizgyűjtő v. tartály.. aztán a megfelelő szivattyú és egy csap, amihez kapcsolódik az egész.... hmmmm...  hmmm..... :))és majd az áramforrás.. azt lehet a ház közeléből, teraszról vinni,  kapcsolni? mindent érdemes kpe csőben vezetni, villanyt, vizet? télire a tartályt is kiürited? tehát tavasszal mindent ujra fel kell töltened?

 

Köszönöm, mindenképpen szeretném és örülnék majd a tanácsaidnak, ha nem fárasztalak. :))))

Előzmény: sza_attila (20709)