BZoltan Creative Commons License 2019.10.27 0 0 71074

Na és ez a "lesz valami" az ami sajnos ritkán elegendő üzleti tervnek.

Ez amúgy nem értelmesség vagy ostobaság kérdése. Egyszerűen sokan nem tudják vagy nem vesznek tudomást arról, hogy ez is egy szakma. A legtöbben vérig sértődnének ha azt mondanám nekik, hogy hiba beleállni kötésig egy vállalkozásba anélkül, hogy lenne részletes rövid-közép-hosszú távú tervük. Olyan terv aminek vannak mérföldkövei, csekpointjai amikhez mérhető elvárásokat rendel az ember. Ha nem tudjuk, hogy hova megyünk akkor honnan a francból tudnánk, hogy jó irányba, jó sebességgel haladunk-e és hogy megérkeztünk-e már.

 

Amúgy a Maligánban én többször is voltam. Vittem oda külföldi haverokat is nem kevésszer. Szerintem akkor is voltam ott amikor te vitted a boltot. Sőt, volt ott egy topik találkozó is :) Szerintem tök jó hely volt, jó kajával és jó borokkal. Például ettem ott egyszer egy szürkemarha pörköltet aminél nagyon jól esett, hogy rókagomba volt hozzá főzve :) mert az az egyik kedvenc gombám.

Na, de visszatérve a boros rendezvényekre. Bizony, minden borásznak tudnia kellene a választ arra, hogy  neki mi a célja egy ilyen rendezvényen. Az, hogy hát majd biztos jönnek érdeklődők és majd azok egyszer biztos vesznek bort az olyan, mint a te "lesz valami" stratégiád :)

Előzmény: Hepci (71072)