MMSZoli2 Creative Commons License 2019.10.23 0 0 9100

Hello,

 

A C16 Userport téma szerintem azért jött fel, mert úgy tűnik sikerül a WImodemet működésre bírni, és lesz valamilyen épkézláb program is ami képes a BBS-eket kezelni.

(2 éve akartam venni egy eredeti C= modemet (mert elvileg működik a Plus/4 User porton is, csak ha jól emlékszem a 2-es lábat le kell szigetelni (a 6551-nek valami működési bakija miatt), de rájöttem, hogy nem akarok már 300baudos analóg modemmel szenvedni).

Az RS232 is működhetne, arra bármilyen külső modemet rá lehetne biggyeszteni egy MAX232 alkalmazása után, befelé meg lehet 6551 az eredeti porton.

 

Siz,

 gratutula a konverzióhoz! Az külön nagyszerű, hogy az általános "motor" lett átültetve.

 

Update:

Rendeltem a Lotharek-től egy 6502 alapú CPU kártyát 256KB memóriával. elvileg ezzel működni fognak a floppy-s gyorstöltők is. C16-ba tervezem, de ha jól gondolom, valami átkötést mindenképp alkalmaznom kell az alaplapon. Plus/4-be is bele tudnám tenni, de kissé magas, és hűtőbordát is akarok rátenni (bár 6502 nem annyira kényes, de ez is 2MHz-en fog menni), úgy már csak a C16-ba megy.

 

Az ezen az oldalon jelzett CPU kártya is érdekelni fog, mert van 2 Plus/4-em, ami nagy eséllyel CPU hibás (így vettem meg őket), de időközben a Plus/4 tápom is megdöglött, így először szögletes csatlakozós tápot kell szereznem. Az utángyártott horror áron van.
 Emiatt esett a választásom inkább a C16-ra, mint bővítési alanyra, amihez könnyen lehet szerezni szabványos csatlakozással rendelkező, stabilizált 9V, 2A tápokat, és nem is vágják haza a gépet, mint az elromló Plus/4 tápok.  A CPU kártya, 256KB után jön a Jiffy bele. Vagy egy 1541-em Jiffyvel, és integrált MicroIEC-vel (IEC-n kommunikál, nem kell neki külön táp se), ami tényleg brutál gyors Jiffy-vel.