widus Creative Commons License 2019.10.23 0 1 23445

Kedves Olvasók! Kis élménybeszámoló.:)

 

Firenze 2 és fél nap. Egyetlen múzeumban és fizetős templomban sem voltunk és nem az érdektelenség, hanem az időhiány miatt. :) Ez az idő pont arra volt elég, hogy a város hangulatát átérezzük, km-eket sétáljunk és jókat együnk, fagyizzunk. A város varázslatosan szép!

 

Ami legjobban tetszett: a terek és a templomok. Igaz a sokadik után már egyformának tűnnek, de akkor is tetszettek! Illetve az Arno bal partján a dombok tetejéről a kilátás! Busszal mentünk fel és gyalog le, javaslom mindenkinek.

 

Ami kevésbé tetszett: a rengeteg autó és motor. Azt olvastuk a belvárosba nem mehetnek be, de mégis.

 

Tipp:

1. Bolognába repültünk, mert nagyon-nagyon olcsó repjegyet találtunk. Onnan vonattal másfél óra volt Firenze. A vonatok nagyon különbözőek árban! Érdemes utánaolvasni. Van gyorsvonat is, de az jóval drágább.

2. Hazafelé egy éjt Bolognában szálltunk meg, így volt egy szűk napunk felfedezni a várost. Ennyi szerintem elég is. Hangulatos az óváros!

3. Semmit, de semmit nem szabad venni az Öreg-hídon! Arcpirítóan drága minden! Volt merszük egy kis arany fülbevalóért 1400 eurót kérni...

3. A Dóm a Piazza Michelangelo térről a legszebb. Ide érdemes felmenni (busszal is lehet!).

4. A fagyik mindenhol nagyon finomak és nagyjából egyforma árban is vannak.

5. A paninik kihagyhatatlanok. Ott érdemes venni, ahol a szemünk előtt szeletelik bele a szalámit, sonkát és mi magunk mondhatjuk meg, milyen sajt és szósz kerüljön bele. Felér egy ebéddel! 

 

Mindenkinek szép utat kívánok!