rinceWIND Creative Commons License 2019.10.22 0 0 232111

Nem nagyon lehet ilyesmit meghatározni, mert nem mindegy, milyen szintű szettel szerelt a kerékpárod, milyen módon tekersz, és milyen időjárási viszonyok között.

 

Nekem az átlag eddig 5-6000 kilométer volt, amikor csere érettek lettek a kopóalkatrészek.

 

Két éve nedvesebb volt az ősz, közlekedni muszáj volt, és a saras-havas időben néhány hét alatt elfogytak a fékpofáim. Akkor láncot (Shimano Sora szint), sort, kistányért is kb. egy ősz alatt cserélni kellett. Városban sok megállás, elindulás van, fékezni is többet kell, az átlagnál dinamikusabban is tekerek, ezért kb. évente cserélni kell mindent.

 

Volt olyan 11 sebességes láncom, amit 3000 km körül cserélni kellett, mert kinyúlt, de azzal versenyeztem. Új lánccal, az avval használt hátsó sor (Simano 5800) még simán elmegy több ezer kilométert, és az első tányérok is sokat bírnak még. A Sorás szintű cuccal ilyet nem tudnék csinálni, mert az új lánc ugrálna a régi soron, 105-Ultegra simán bírja a régi sor-új lánc kombót.

 

Ugyanakkor, mivel nem igazán mentem esőben vele, a fékpofákat már több mint 5000 kilométert koptattam (nagy hegyeken is), és még sok ezer km lehet bennük, mert szinte alig fogytak. Pedig, messze nem merem úgy ereszteni a gépet, mint az ifjú titánok.

Előzmény: Tommmer (232109)