Alexfux Creative Commons License 2019.10.21 0 0 232103

"... autóval közlekedni jogosítvánnyal, képzés után lehet, míg, kerékpárral e nélkül is ."

 

Na ezért írtam, hogy nem lenne hülyeség valami, kerékpárosokat felkészítő tanfolyam.

Olyasmire gondolok, hogy pl. az általános iskolában ahelyett, hogy valami nagy költő verseit elemeznék a tanulók, közlekedési ismereteket tanítanának nekik vizsgakötelezettséggel. A testnevelés órán pedig el lehetne menni valami KRESZ parkba gyakorolni. Szerintem egy stadion árából sok remek KRESZ parkot lehetne építeni.

Ezzel a gyerekeknek lenne 14 évesen megfelelő gyalogos és kerékpáros képpzettségük, amit aztán számon is lehet kérni a közlekedésben.

 

Szerintem mindegyikünknek volt olyan rendőrökkel tapasztalata, akik csak erőzni akartak. Mindegy, hogy éppen mivel közlekedtünk. Nekem még vizirendőrökkel is volt dolgom.

 

De a nagyobb baj, hogy sok ember valamiért azt gondolja, nála fontosabb nincs senki, őt nem érdeklik a szabályok, majd ő tudja.

Nem kerékpáros példa. Adva van pár játszótéri játék, ami el van kerítve szalaggal és rá van írva, hogy "Illetékteleneknek belépni tilos!" Arra sétál apuka a pici fiával, aki megkívánja a játékokat, de nem mer bemenni, mert látja a tiltást. Mire a jó apa: "Menj csak nyugodtan, ne is törődj a tiltással" Aztán, ha a gyerekre rádől valami és agyonüti, akkor ő lesz legjobban felháborodva. És milyen példát mutat a fiának?

Kerékpáros példa: Szilágyi Erzsébet fasor a János kórháznál, gyalogos átkelőn haladtam át zöld lámpánál, mire egy, egyébként nagyon szemrevaló szőke nő a rózsaszín outijával szépen átment a piroson, elszlalomozott köztünk, gyalogosok között és haladt tovább. Eszébe nem jutott megállni a pirosnál. És erre nagyon kevés mentséget tud bárki is felhozni. Az már csak hab a tortán, hogy mellesleg arrafelé kerékpárút is van.

 

Szóval szerintem a szemlélettel van baj, és tök mindegy, hogy autós, kerékpáros vagy gyalogos az "elkövető". 

Előzmény: ElPoltorato (232096)