otranto Creative Commons License 2019.10.21 0 1 9686

Ez semmit sem bizonyít. 

 

"Csehszlovákia azonban a Nyugat árulása ellenére sem volt egyedül. A szovjet kormány, annak ellenére, hogy Benes elnök nem fordult hozzá segítségért és nem fogadta el a felajánlott segítséget sem, összevonta csapatait a csehszlovák határon: 130 harckocsi — gépesített — és lövészhadosztály, valamint jelentékeny számú repülőhadosztály állott készenlétben. A szovjet kormány biztosította dr. Benest, hogy akkor is segítséget nyújt Csehszlovákiának, ha Franciaország nem tenne eleget a szövetségi szerződésnek, és felajánlotta, hogy a Vörös Hadsereg abban az esetben is haladéktalanul segítségünkre siet, ha Beck Lengyelországa és a Román Királyság nem engedné átvonulni a szovjet haderőket országuk területén." (Ludovic Svoboda: A Csehszlovák Néphadsereg megalakulása)

 

"Sztálin jelezte, hajlandó együttműködni Franciaországgal és Nagy-Britanniával, de egyedül is kész segítséget nyújtani Csehszlovákiának. Erre az ajánlatra azonban sem a csehek, sem a nyugatiak nem reagáltak." (Így asszisztált a Nyugat Csehszlovákia feldarabolásához - Múlt-Kor 2015 ősz)

 

 

 

 

Másrészt, mi az, hogy "ez sem igaz" ?

 

Eddig ebben a vitában (is) az derült ki, hogy te nem mondasz igazat. Minden csúsztatásodat cáfoltam. Ellenben semmi olyant nem mondtam, aminek az ellenkezőjét bizonyítottad volna.

 

Most is egy mellékszál oldalszálán lovagolsz, miközben az a véleményed, hogy Csehszlovák tankok vonultak volna be Pestre minimum is kétesélyes pont a német és a lengyel fenyegetés miatt. 

 

 

Előzmény: Furnicator_2 (9685)