gombászok Creative Commons License 2019.10.18 0 0 2325

Szevasz tammmy4!

 

Úgy látom, nem kavartad fel az állóvizet, pedig érdekes(legalábbis számomra), amit írtál.

Én is hasonló megoldáson gondolkodom, betetted a bogarat a fülembe.

Vettünk egy viskót 4 éve, ahol volt egy régi Éti gázkazán, és Ő főzte a meleg vizet is, egy háromjáratú váltószeleppel(mintha nyáron is radiátort fűtött volna), egy 100 literes puffer tárolóba, végül is jól működött, csak nem volt egy gazdaságos valami.

Két éve egy modern(ebb) Bosch kombi kazánra cseréltük, Ő legalább elektronikus gyújtású(nincs őrláng). Jól fűt, jól készíti a meleg vizet, csak éppen a melegvíz csap elzárása után leáll a láng, és az újragyújtás miatt egy darabig hideg víz folyik, főleg, ha egyszerre 2-3 melegvíz elvétel is van.

A szerelő(k) bicskája beletört abba, hogy az új kazán a tárolóba termelje a meleg vizet!!

Beszéltek itt vezérlés átalakításról..., szerintem csak süketeltek, nem értettek hozzá!

Amit leírtál, én használhatónak látom.

 

A villanybojler elv szerint: a fűtés a bojler aljában van(itt van a csőkígyó a pufferben), a hideg víz bevezetés alulról, a használati meleg víz elvétel a puffer tetejéről. Ez teljesen logikus.

 

A pufferfűtő csőkígyóját kell rákötni a kombi kazán melegvíz körére(zárt kör, mintha radiátor lenne, ezzel egyúttal a kazán hőcserélőjének vízkövesedése is lényegesen csökkenthető), a puffertartály termosztátja pedig vezérli a fűtést a külső keringtetőszivattyúra kötve(mintha nyitnád-zárnád a melegvíz csapot)

De: a használati melegvíz elvételt a puffertartály alján bevezetett hidegvíz nyomása végzi(mint a villanybojlernál)

 

 

Előzmény: tammmy4 (2323)