Törölt nick Creative Commons License 2019.10.17 -1 0 980

Ezt áthozom ide, mert most még abba a totyikba nem írhatok, de el fogom felejteni addig amit akarok írni.:)

 

"...Az "akarat" még azért egy érdekes dolog, mert szembe tud menni az anyaggal

Senki nem gondolhatja komolyan, hogy csak az anyagból származó és anyagra épülő létezésben és életben létrejövő tudat magától találna ki olyan fogalmakat, mint "anyagon túli", vagy akaratilag szembe akarna menni az anyagi világ szabályszerűségeinek.

Az anyag feltalálta a nem anyagot!?? Skizo az anyag?..."(jablonka)

 

https://qubit.hu/2019/04/06/mennyire-vehetjuk-bizonyitottnak-hogy-felfedeztuk-a-higgs-bozont

 

"....Ezeket a fotonokat azért nevezi az elmélet virtuálisnak, mert közvetlenül nem figyelhetjük meg őket, csupán az erő fenntartása miatt van róla tudomásunk..."

 

"...Az utóbbi hármat sikerült egységes mezőelméletbe foglalni, egyedül a gravitáció maradt ki a sorból, noha közel száz éve keresi a fizika a közös, mindent átfogó elméletet. A kudarc oka véleményem szerint az lehet, hogy a gravitációhoz nincs szükség közvetítő részecskére, hiszen ezt az erőt maga a tér hozza létre a tömegek által deformált görbült geometria által, ahogy azt Einstein általános relativitáselmélete megfogalmazza...."

 

"...Az egyértelmű bizonyításhoz szükség lenne újabb, még nagyobb energiával történő kísérletekre, ahol esély lenne megfigyelni két Higgs-bozontól származó reakciókat is. Fontos lenne tovább tanulmányozni a top kvark és a Higgs-mező kapcsolatát is. Ennek oka, hogy a többi elemi részecskétől eltérően a Higgs-bozon egyedül nem adhat tömeget a nála nehezebb top kvarknak. Másfelől a Higgs-bozon képződési mechanizmusában a top kvark alapvető szerepet játszik..."

 

A tudomány mai állása arról, hogy a Higgs-bozon feltételezhetően megvan...

 

Hogy Isten mennyire más, mint megtalálni egy részecskét az anyagban megfelelő műszerek segítségével, az ugye nem kérdés. Nincsenek műszerek, nincs Higgs-bozon...A hívőnek meg van a hite, és úgy van kapcsolata Istennel...