Törölt nick Creative Commons License 2019.10.17 0 0 108246

Zenthe halálakor hívták meg a Mestert és Csűrös Karolát, ők mesélték ezt.

Hogy mennyire igaz ez, ki tudja.

Pontosítok: az alap szvsz igaz, csak szerintem a Mesterék sem láttak bele, hogy mi van igazán mögötte (nem akartak belátni vagy egyszerűen csak saját feltevéseikre hagyatkozva ítélték meg, hogy mi van mögötte, ki tudja)

Ezt erősíti meg az ugyanebben a riportban elhangzott szentenciájuk, hogy egy sikeres pályát befutott színészt nyugdíjas korában is megillet a kivételes bánásmód (míg, teszem hozzá egy nyugdíjas tanárnőt vagy nyugdíjas péket nem...)

 

Viszont ha volt az Amerikai úton egy villája, ami tényleg az övé volt, akkor sejthetjük, hogy honnan vette a Mester az ötletet, hogy Zsuzsa a baszom nagy házból csak egyre kisebbe tud költözni és egyre rosszabbul él... (arról nem is beszélve, hogy ott volt a balatoni nyaraló, hajó.... ami nyilván olyan dolog, amit az ember nem akar eladni, de azért ha vannak és pláne meg is maradnak, mégsem mondható, hogy az építkezés az éhhalálba üldözte volna, ha ők nem segítenek.

 

Mondom, nyilván nem volt minden oké régen a művészek nyugdíj státuszával, azaz hogy félig törvényen kívül voltak és nem is igazán vonták le tőlük (azt meg tudjuk, hogy mennyire nehéz előre tervezni, hogy majd azért nem lesz ez mindegy... ráadásul e a cucializmusban még gondolhatták, hogy ez mindegy, majd úgyis kapnak, de aztán jött a rendszerváltás... 

 

Na mindegy is, de a cikk a Mesterékkel pont ellenkezőt állított. Ami egyébként látszatra, ha ilyennek hinni lehet egyáltalán, jobban is passzol a Zenthéről kialakult képbe, azaz Zenthe tényleg nem volt az a dorbézolós figura, lehet, hogy amit a Mesterék nyilatkoztak, az az ő fejükben képeződött le úgy (egy építkezés amúgy mindig egy ideg dolog, hogy nem lesz elég a zsé, mikor szalad túl az ember a költségvetésen (kivéve, egyes NER közeli eseteket), lehet, hogy ezt értették félre (megint csak nem feltétlen hülyeségből: csak ők meg annyira lipóciaiak voltak, lakásban élő, többre nem vágyók, hogy összekeverték ezt az izgalmat azzal, hogy Zenthe a végén valóban koldusbotra jut....

Előzmény: Törölt nick (108245)