otranto Creative Commons License 2019.10.15 0 2 9668

Látod, erről beszéltem. A folyamatos hazugságaidról és csúsztatásaidról.

Te azt állítottad, hogy Magyarország nem tett semmit a lengyelekért. Én ezt cáfolom folyamatosan. Tényekkel. Amikkel láthatóan nem tudsz mit kezdeni. És utána jön a barmozás, meg az, hogy elkezdesz csúsztatni. Nem a románok szerepét vitattam, hanem azt, hogy a te hazugságod szerint mi nem tettünk semmit, bezzeg a románok. És itt a cáfolat folyamatosan az általad sugalmazott magyar semmittevésre vonatkozott. De ezt pontosan tudod, csak próbálsz kimászni a hazugságtengerből egy újabb csúsztatással.

 

 

"Csak azután kényszerültek Magyarországra jönni, amikor a náci-szovjet hadműveletek elzárták a Romániába vezető utat."

 

 

Ez megint nem igaz, a lengyel menekültek első csoportjai már szeptember 10-én, egy héttel a szovjet agresszió előtt megérkeztek Magyarországra. A lengyel kormány hivatalosan szeptember 12-én kért segítséget Magyarországtól a lengyel menekültek befogadására, amelyre válaszul a Teleki kormány megnyitotta Mo. határait a lengyel menekültek elől.

 

 

"Azok a lengyelek, akik Magyarországra jöttek, igyekeztek hamar elhagyni az országot, hiszen tudták, hogy a magyar állami vezetés a nácikkal szimpatizál."

 


Ez megint csak egy ordas nagy hazugság. És talán a legaljasabb is mind közül amit az elmúlt 13 évben tőled hallottam. A lengyel menekültek közül a katonák hagyták el tömegével a magyar állam segítségével Magyarországot, az ő evakuálásukat a honvédelmi minisztérium 21 osztályán belül létrejött lengyel alosztály és az 1941-ig (!!!) Budapesten működő lengyel nagykövetség, valamint az országban működő lengyel katonai szervezetek végezték. Az utazásokhoz szükséges pénzzel és okmányokkal a magyar állam látta el a menekülőket.

Az itt maradt, többségében civil lengyel menekültek rendszeres segélyt kaptak a magyar államtól, (a katonai személyek zsoldot) egy idő után a magyar állam munkalehetőséget is biztosított számukra. Megalakult a Lengyel Polgári Bizottság amely a lengyel menekültek ügyeit intézte a magyar kormánnyal. Létrejött egy külön lengyel bíróság, Vácott Lengyel Tiszti Árvák Otthona alakult, Győrben Lengyel katonai Kórház nyílt, több városban pedig lengyel orvosi rendelő. Mintegy harminc lengyel általános iskola jött létre az országban és az Európában egyetlen lengyel tannyelvű és tanrendű középiskola is Magyarországon működött. Mindez mind a magyar állam támogatásával. A Budapesten alakult Lengyel Intézet és Könyvtár szervezte a menekültek kulturális életét, saját újságot (Lengyel Lap) is kiadva.

És akkor arról se feledkezzünk meg, hogy Magyarország Berlin többszöri kérésére sem volt hajlandó átengedni területén a német csapatokat, és a szlovákokat sem, hogy hátba támadhassák a lengyeleket. Azt se felejtsd el, hogy Berlin többszöri követelése ellenére sem adtuk ki Németországnak a lengyel menekülteket. 

Ezek az infók persze mind benne vannak abban a wikipedia szócikkben, amiből haknizol, de persze ezekről mélyen hallgatsz. A lengyel menekültek magyarországi helyzete a német megszállás után változott meg. 

Idősebb Antall Józsefnek a lengyel menekültekkel foglalkozó kormánybiztosnak is nyilván azért van emlékműve Lengyelországban, mert Mo. nem tett semmit a lengyelekért.

Nyilván Grzegorz Lubczyk volt budapesti lengyel nagykövet is arra gondolt, hogy Mo. nem tett semmit a lengyelekért, amikor azt mondta, hogy "Egyetlen nép és társadalom sem tanúsított olyan együttérzést és nyújtott olyan nagy támogatást a lengyeleknek, mint a magyarok."

Hogy tudsz ennyire fapofával hazudni??? 

 

 

 

Előzmény: Furnicator_2 (9667)