Mekk Elek ezermester Creative Commons License 2019.10.15 -1 0 979

"plusz a Paradox már nehezebben beszerezhető ahogy olvastam"

 

Ez butaság. Plafonig vannak tömve a raktárak, hívj fel pár boltot, ha a polcon éppen nincs olyan, amilyet szeretnél, akkor másnapra ott van. Bizonyos típusokat annyira viszik (pl a vagyonvédelmi cégek nem egyesével vásárolnak, hanem tízesével-húszasával :), hogy néha pár napot várni kell.  

Persze ha nagy nehezen megtanultad a DSC kifacsart logikáját, akkor maradj annál, ugyanolyan megbízhatók azok a központok is.

 

"kábeles, vagy 868Mhz-es rádiós érzékelők?"

 

Nem bízok a rádiós cuccokban. És nem azért, mert nem értem, hogy hogyn működnek, hanem azért, mert pontosan tudom, hogy hogyan működnek: rádióból kihoznak a gyártók amit csak lehet, de az számomra nem elég biztonságos. Maximum mint kiegészítő/másodlagos védelem.

 

Tehát szerintem a fő védelem

- mindenképpen mozgásérzékelős legyen

- és mindenképpen vezetékes legyen

- és ennek a kiiktatása kizárólag számkombinációs legyen, vezetéses billentyűzettel (és NEM távirányító, nem mágneskártya, nem mobilalkalmazás, stb).

Ezen felül persze nyugodtan lehet alkalmazni rádiós mozgásérzékelőket, vagy nyitásérzékelőket, infrasorompókat, stb, de ezek csupán másodlagos védelem a szememben, a fő védelmet nem helyettesítheti, csupán kiegészítheti. 

 

Előzmény: Géza_Géza (978)