HakapesziM Creative Commons License 2019.10.15 0 0 12663

Most már kicsit bátrabban eszem, eleinte ösztönösen - tudatosan olyan ételeket ettem, csoki, banán stb. ami enyhítette a hasmenést. Kamionos számára egy ilyen elhúzódó betegség, nem éppen egyszerű. Normál körülmények között a hagyományos - nem éppen egészséges - magyaros ételek híve vagyok, és bizony nagyon fűszeresen eszem. Mióta van ez a nyavalya, igyekszem jobban odafigyelni, több gyümölcs, most például pörkölt mellé köretnek hajdinát készítek, az a tapasztalatom, hogy a hajdina nagyon jót tesz az emésztésnek. 

Sokat is ittam korábban, most sem álltam le teljesen, de visszavettem a mennyiségből. Az a tapasztalatom, hogy követheted bármilyen diétát, nem sokat ér ha fordul ki az ember szájából, ugyanakkor az össz - közérzetem sokkal jobb, ha kicsit közelítek azokhoz az ízekhez amiket szeretett, és néha egy - egy pohár bor, sör is lecsusszan. 

A vérképem jó volt, minimális vashiány, alig a határérték alatt, A koleszterin 6.3, egyebekben minden normális. Két kisebb epekövem van, és zsírmájam.

Most jól vagyok, csak ez a derékfájás, hátfájás jön elő néha. Azt is megfigyeltem, hogy akkor jönnek ezek a tünetek, mikor nyírkos nedves körülmények között tartózkodom. Pl. Évekkel ezelőtt egy télen Lengyelországban, elszakadt a hóláncom a kamionon, sokáig fetrengtema kocsi alatt a hóban, akkor derekasan felfáztam, és akkor éreztem ilyen derékfájást. Akkor bélpanaszok nem társultak hozzá, hanem húgyúti gyulladásom volt. 

Mielőtt a jelenlegi tüneteim kezdődtek, szintén hosszabb időt töltöttem el félpucéron egy huzatos helyen.

Előzmény: Maule (12659)