Törölt nick Creative Commons License 2019.10.15 0 0 34257

Üdv 

Az ideális ha nem ugyanonnan veszed ki a vizet. Mint írtam régebben az az  ideális ha  a "töltő" csatlakozás a tároló felső 1/3-ába esik.

Ha azonban egy T idommal csatlakozol a hmv kimenetre ,a töltő csővel akkor  A: ha beindul épp a szivattyú és épp vízelvétel van akkor arra a kis időre amig a kazán el nem éri a beállított hmv hőfokot,addig valóban visszahűti a csapoknál a hmv vizedet.   B: beraksz egy áramlásérzékelőt a hmv ágba ,és egy relédobozon keresztül úgy kötöd be a szivattyút ,hogy csak akkor tudjon elindulni, (ha a szonda hőt kér + teljesül az a feltétel is ,hogy az áramlásérzékelő nem érzékel vízátfolyást) 

Minden kombi kazánban van egy vízmennyiség átfolyás korlátozó ,így ha pl 12L/perc a kazán hmv teljesítménye de neked 25 liter /perc a fogyasztásod akkor a különbözet vízmennyiség a tárolóból pótlódik a fogyasztás (csapok) irányába a T idomon kersztül (járó szivattyú esetén) .A szivattyúd ismételten megjegyzem "állandó " térfogatárammal dolgozik,ha megnyitod a vízcsapot ,ha nem ,ugyanannyi vízmennyiség áramlik át rajta.....

Szűrőt mindenképp kell rakni a tartály és a szivattyú közé ...mert a vízkő az jön ....+ magnézium anód is kell a tartályba ...bár ez gyárilag mindegyikbe benne van jóesetben.....

Továbbá mivel elég magas a kazánod minimuma kompromisszumot kell kötnöd azzal,hogy számitásaim szerint ha kb 8-10 fokos delta T  alá esik a hmv kör hőmérséklete akkor a kazán offolja magát ,még mielőtt befejezné a tároló töltést...tehát példa:  60 fokos a beállított hmv hőmérsékleted a kazánon ,a szivattyúd által szállított víz hőmérséklete egyre és egyre melegebb a tároló aljából szívva,a kazán irányába, ha ez a höm.eléri a kb 50 fokot akkor a kazánod min teljesítménye is sok lesz ahhoz ,hogy 50 fokból 60 készítsen..ezért offol a kazán ,és jollehet a boiler szondád meg hőt kér. Tehát az érzékelőd kapcsolási hőmérsékletét úgy kell kikisérletezd ---attol függően,hogy a tárolón belül milyen magasságban(mélységben) helyezkedik el...,hogy az előbb említett állapot NE következzen be.

Kisebb minimum teljesítményű kazánnál  el tudod érni ,hogy kb az egész tároló egy hőmérsékletű legyen 60-58-57 fok(tetején-alján)

Előzmény: tammmy4 (34251)