Kassiie Creative Commons License 2019.10.14 0 0 19489

Köszönöm szépen, nagyon nagy mankó ez most nekem. :)

Ventert legutóbb azért hagytam abba, mert extrém székrekedéseim voltak, és amúgy sem tudtam betartani, hogy pontosan étkezés előtt x idővel inni egy adagot. Éjszakára szedtem leginkább, de ugyanúgy jött föl valami (sztem már nem sav volt akkoriban), arra meg ugye nem jó. Most legnagyobb bajom a gyomorszájamnál lévő gyulladt rész és a felmaródások a közelében a gyomor tetején, mert szinte minden irritálja. "Megköszönöm" annak a több dokinak is, akik azt mondták, hogy nyugodtan ehetek mákot... ez rosszabbított a helyzeten. Nem tudom, lenne-e értelme a Venter szedésének.

Neked mennyi idő alatt javult ennyire a gyulladásod, ill. hogy szedted a ventert? Gondolom, ha az ember többször eszik egy nap, akkor a ventert annak megfelelően kell inni? PPI-n kívül és az itopride-on szedtél mellé még valamit? Az Iberogast meg az a Dr. Best cucc bevált?

Vízivásnál nekem is kuttyog a hasam, és van egy olyan érzésem, hogy ez okozza az émelygés szerűségemet. De az is lehet, hogy nem. Étkezés után kb 2-3 órával csak egy fehérjeporos adagot ittam, és már attól is teltnek éreztem magam (nem brutál módon, csak éreztem a gyomromban a tartalmat), és jelentkezett ez a majdnem émelygés, plusz hasűri nyomásra, hajolás, guggolás stb, jött az érzés, a böfögés, és szinte minden alkalommal. A bélflóra is beleszólhat, mert ugye kezelés még tart, de ah mondtad, a PM is lehet a fő ok. Neked konkrétan mik a tünetek, amik a kelleténél több zsír fogyasztásával járnak? Miből veszed észre, hogy a zsírral van baj? Azért kérdezem, mert én amennyire a gyulladsom tolerálja, eszem zsírt, pl tojássárgája, kókuszolaj (tudtommal az az egyetlen lúgos(ító?) olaj), maglisztekben is van zsír... csak ugye nem tudom, hogy mire kellene figyeljek, mert ami kellemetlenséget okoz az pl a házi szalámi, érzem, hogy belassul tőle a gyomrom, és a gyulladásnak sem jó. Azt nem tudom eldönteni, hogy zsír megemésztése gond most az esetemben, vagy az epés felramlás. Gondolom, a kettőnek mások a tünetei.

Endokrinológushoz szerintem addig nincs értelme elmenni, amíg nincs meg az IR vizsgálat, arra meg fel kell készülnöm, éhgyomros dolog eléggé meg fog viselni mostani állapotomban, meg a vérvétel is. Ebben az időszakban rengeteg vért vettek tőlem, szemem folyton lila karikás, de nem csak alatta, hanem az egész, ha becsukom az egyiket, akkor látom.

Előzmény: _juno_ (19488)