Tomsz85 Creative Commons License 2019.10.14 0 1 20778

Egy szóval nem mondtam hogy te készítetted!

 

A Páli községnél lévő szovjet katonai objektum jelölésen azért akadt meg a szemem, 
mert pár faluval van arrébb a lakhelyemnél, mondhatni szomszéd, és eddig semmiféle szovjet katonai vonatkozást nem hallottam. 

 

Több fórumbejegyzést is kidob a kereső, ugyanígy hogy Páli - Orgovány (szovjet-HK lőtér) megnevezéssel. Orgoványt külön is megtaláltam, hogy ott volt szovjet harckocsi lőtér. Ezt szerintem egyszer tévesen írta le valaki, aztán átvették, mert az ország két távoli részén lévő települést miért említenék együtt. Páliban harckocsi lőtér biztos hogy nem volt, ha azt használták volna, arra lenne olyan aki emlékezne, a Belednél lezuhant vadászgépet is emlegetik, sőt közeli rokon is zuhanni, ugyanígy ami Szanynál leesett azt is hallottam már. (vagy volt Orgovány környékén is valami Pálinak nevezett településrész, mint Csornapuszta az Alföldön, amit neveznek Csornának is, mint a Győr-Moson-Sopron megyei várost. 

 

Valami kisebb objektum lehetett itt, esetleg rádiótechnikai kitelepülő hely, vagy tartalék lőtér, amit sose használtak, vagy kitelepülőhely, mint Pápának volt Kenyeri. Végülis Fertődtől nincs olyan messze. A Munkásőrök szoktak gyakorlatozni Páliban, azt már hallottam. 

 

Páli - Orgovány (szovjet HK lőtér), ezen a honlapon: https://logout.hu/tema/kihalt_laktanyak_katonai_objektumok/hsz_1-50.html

meg a Ravazdot is. 

 

Bocs, csak amiatt érdekel, mert helyi kötődésű valamennyire, és még soha nem hallottam hírét sem. 

 

Előzmény: kombájnos (20776)