Hepci Creative Commons License 2019.10.11 0 0 70836

Ez nem nagyképűség, egy roppant egyszerű tényt igyekeztem leírni.

Te nyilvánvalóan nem vagy introvertált - ha szinte soha semmilyen borhoz nem fűzöl konkrét megjegyzést, akkor eléggé egyszerű kikövetkeztetni, hogy az itteni többséget érdeklő árkategóriájú és minőségű bort jellemzően nem fogyasztasz.

És nehogy azt hidd, hogy ezzel én most leértékellek vagy bármi hasonló - semmi köze semmiféle emberi értékhez, hogy ki milyen bort iszik. Viszont ez egy boros topik, ahol zömmel olyan arcok írosgálnak - egymás kötelező basztatásán kívül - akik borokról cserélnek eszmét, már ha van mit.

Annak a nézőpontnak se kell felülni persze, hogy a borok ismerete valamiféle része a magaskultúrának. Ezt a kereskedők, szommelijék és egyéb borból élő arcok próbálják terjeszteni, akik gyakran maguk se értenek a világon semmihez a borokon kívül, vagy még azokhoz se.

A borismeret divatos manapság, ez jól is van, de a borfesztiválokon megjelenő közönség emelkedettebb részének se sok köze van a hagyományos értelemben vett műveltséghez.

Divatos a dolog, fel lehet szedni vele jó muffokat, és nyilván van még egy halom egyéb szempont, ami most nem jut eszembe. :)

Előzmény: Jocó0423 (70833)